Els funcionaris avisen que volen cobrar el GAdA “com abans millor”

El Sitca valora positivament la intenció de la cònsol de pagar aquest mes la part retallada del 2009 però esperen rebre la totalitat enguany

Els funcionaris avisen que volen cobrar el GAdA “com abans millor”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) demana que el pagament acumulat del GAdA s’aboni “com abans millor” i, si es pot, que no s’endarrereixi fins al 2020, com va insinuar dijous passat la cònsol major, Conxita Marsol, quan va revelar que la intenció de la corporació és pagar-lo íntegrament aquest any o, si és una xifra molt important, estirar-lo fins al següent. “A nosaltres encara no ens ho ha dit, tot i que la nostra intenció és que puguem cobrar-ho tot aquest any. Ara bé, si ens presenta la segona opció, primer l’haurem de valorar internament, en la pròxima assemblea, però és evident que la gent el que vol és cobrar tan aviat com sigui possible”, afirma la presidenta del sindicat, Emi Matarrodona.

Etiquetes:

Aquesta situació es podria resoldre en la pròxima reunió que farà el Sitca amb Marsol i que està prevista per a dilluns 14. Serà aleshores quan la cònsol els presenti la xifra definitiva, treballada en la comissió mixta, de la qual Matarrodona no en té cap constància, tot i que destaca la importància d’haver-la creat l’estiu passat, molt abans de tenir la sentència del Tribunal Superior que ha posat el punt final a un litigi que ha durat nou anys. “Encara no sabem la quantitat total que ens hauran de pagar i suposo que ens la presentaran en aquesta reunió. Quan ho faci, la valorarem i direm el què, però tot i així celebro que féssim la comissió perquè hem pogut avançar molta feina.”

El que sí que està previst és que a la nòmina d’aquest mes ja s’inclogui el 10% retallat el 2009, una situació que Matarrodona també valora molt positivament, malgrat que ja hi confiaven. “Ens sembla molt bé començar a percebre la part consolidada, tot i que és una idea que ja ens esperàvem perquè des de la mesa vam proposar que es pogués fer en aquesta data i començar l’any natural amb la nòmina sencera.” En aquest sentit, recorda que junts van proposar que el 31 de desembre fos la data a partir de la qual s’acabés la retallada i poguessin començar l’any “amb el salari que realment ens pertoca”.

Respecte al fet que la majoria portés el cas fins a l’última instància judicial, quan acabar amb ell havia estat un dels punts del programa electoral, la presidenta del Sitca intueix que Marsol desconeixia la realitat del problema i les connotacions econòmiques que podria significar. “Sincerament crec que ella no estava assabentada de tot plegat i, no ens enganyem, estava en campanya. Li reconec que ha posat tota la voluntat per arribar a una solució però crec que no tenia tota la informació.” En aquest sentit, afegeix que “l’opció de recórrer a la justícia va servir per cobrir-se les esquenes i tenir l’absoluta certesa que si pagava abans d’esgotar tot el procediment legal no se li pogués girar en contra”.

Nou sistema de valoració

Esgotat el GAdA, des del sindicat reclamen un nou sistema de valoració intern que permeti ascensos i augments de sou seguint una carrera funcionarial, una demanda que Marsol recull, malgrat afirmar que “serà complicat”, però que Matarrodona entén però reclama que el nou estigui més ben pensat. “Per fi estem tancant un sistema que no va quallar i si no es vol aquest caldrà trobar-ne un altre. El més important, però, és que estigui ben pensat i que no se n’implementi un de nou sense sospesar totes les conseqüències”, va concloure.

tracking