Les vendes del centre històric en el període de Nadal baixen un 15%

Anna Riberaygua constata que l’augment dels visitants no es tradueix en més vendes

Les vendes del centre històric en el període de Nadal baixen un 15%Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerços del centre històric han patit una caiguda de les vendes d’entre el 10% i el 15% respecte al Nadal de l’any passat. Així ho ha constatat l’Associació de comerciants del barri antic en un comunicat, el qual parla d’un balanç “agredolç”, ja que la restauració i, en menor grau, l’hoteleria van obtenir bons resultats. D’altra banda, la presidenta de l’associació, Anna Riberaygua, assegura que el balanç que fan des dels comerços és irregular pel fet que alguns establiments sí que han registrat bones xifres de vendes. Tot i això, manifesta que aquesta no ha estat la tònica general.

Etiquetes:

La presidenta de l’Associació de comerciants del centre històric assegura que el model de compres a Andorra està canviant. Segons Riberaygua, els visitants han reduït la despesa i han modificat els seus hàbits de consum, prioritzant les experiències per davant de les compres, per la qual cosa l’atracció que suposen les accions que organitza el comú als carrers afavoreix l’afluència de turistes, tot i que aquesta no es tradueix en un augment de les vendes. Per aquest motiu, la presidenta de l’Associació de comerciants del barri antic agraeix al comú d’Andorra la Vella les iniciatives que han portat a terme per atraure més visitants, com la pista de gel i el laberint de llums de la plaça Guillemó o el Poblet de Nadal a la plaça del Poble, però demana que es deixi de mesurar l’impacte de les accions que s’impulsen “només amb les xifres del nombre de persones que ens visiten”.

Així, Riberaygua considera que s’han de continuar impulsant campanyes i accions als carrers per incrementar el nombre de visitants, però que també “s’han de valorar tots aquests canvis conjunturals i d’hàbits” per tal que el comerç s’adapti i es pugui garantir la supervivència del sector: “Estem preocupats perquè aquests canvis s’haurien de tenir en compte quan es planifica i quan es fan polítiques a mitjà i llarg termini si volem que hi hagi un bon resultat.”

tracking