Choy i Tudó asseguren que L'A i el PS estan negociant una llista conjunta

Les conselleres validen el pacte “personalment” i diuen que les executives dels partits s’estan reunint

Choy i Tudó asseguren que L'A i el PS estan negociant una llista conjuntaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre el pacte entre L’A i el PS per concórrer juntament a les ter­ritorials va prenent forma arreu, algunes parròquies es troben a hores d’ara en un moment de negociacions. És el cas d’Ordino, on les cúpules de les dues formacions estan tenint contactes per tancar una llista conjunta. Així ho van explicar ahir les conselleres de L’A+Independents ordinenques, Sandra Tudó i Eva Choy, després del consell de comú. Preguntada pels contactes entre socialdemòcrates i liberals, Tudó va afirmar que “les reunions es van fent”, si bé va posar l’accent en el fet que “tot passa per l’executiva”.

Etiquetes:

En aquest sentit, Choy va insistir que “s’estan fent les reunions que toquen i quan sigui el moment ja s’anunciarà el que s’hagi d’anunciar”. “Aquestes reunions també són amb persones de l’executiva, nosaltres tampoc assistim a totes”, va afegir, i va apuntar que a les trobades sempre hi ha representants dels dos partits. Per aquest motiu, Choy va justificar la demora en les negociacions a Ordino assenyalant que “no hi ha problemes, simplement tot té el seu tempo”. “No tenim cap mena de porta tancada, al contrari”, va assegurar Tudó.

Vistiplau de les independents

Amb tot, tant Choy com Tudó van recordar que són conselleres independents i que no parlen en nom del comitè parroquial dels liberals. D’aquesta manera, ambdues van afirmar que “personalment estem obertes a treballar amb la gent que té ganes de tirar endavant el país”, ja que “també és una qüestió de llei electoral”. “Dona per al que dona i per tant el fet d’unir forces també dona molt més pes”, va argumentar Sandra Tudó, que va afegir que “les forces que s’uneixen per treballar per un bé comú funcionen” i, “per tant, si un té un objectiu clar tothom té cabuda a la llista d’Ordino”. No obstant això, la consellera va voler incidir en el fet que l’acord entre el PS i L’A s’ha de validar als comitès.

Els reptes de l’any de mandat

D’altra banda, Tudó es va referir al fet que l’any vinent serà l’últim de l’actual mandat comunal i va considerar que “hem de continuar treballant com s’ha fet fins ara”. Tot i això, la consellera va parlar dels “dos punts que quedarien per treballar” el 2019: trobar un ús a l’hotel Casamanya i també al centre de congressos. Respecte a l’hotel, les representants de l’oposició van indicar que “ha de ser un edifici emblemàtic”, mentre que el centre hauria de tenir “major utilitat que la que està tenint actualment”.

Una idea que va compartir el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, que va expressar que “un dels nostres desitjos seria poder acabar aquest mandat amb aquests dos punts importants solucionats”. Mortés va manifestar que “hi ha contínuament gent interessada” a explotar les dues instal·lacions, tot i que va subratllar que “encara no s’ha tancat res”.

El cònsol va reconèixer que confia que l’entrada de Saetde a Ordino Arcalís porti inversors a la parròquia, i va sentenciar que té la voluntat d’acabar el mandat amb “prop del 100% de compliment del programa electoral”.

tracking