Aturat el projecte “emblemàtic” del pont de les Pardines fins al 2020

El comú va declarar desert el concurs per construir la passarel·la que havia de ser un pol turístic perquè les ofertes superaven per molt el previst

Aturat el projecte “emblemàtic” del pont de les Pardines fins al 2020

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació encampadana va declarar desert el concurs per construir un pont “emblemàtic” per a vianants a les Pardines després d’obrir els sobres i comprovar que les ofertes superaven per molt els diners que el comú havia previst. “Les estimacions que havíem fet, amb l’ajuda d’algunes empreses, eren errònies i si calculàvem que podria costar entre 400.000 i 500.000 euros, quan vam comprovar les ofertes, la més senzilla era de dos milions”, explica el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que en cap cas es planteja tirar endavant un projecte que multiplica per quatre el que s’havia previst, ja que aleshores altres inversions es podrien veure compromeses. “Era molt complicat realitzar-lo en aquestes condicions, especialment quan ja hem destinat grans partides a altres projectes que tenen un gran atractiu turístic com ara l’arranjament de les avingudes Joan Martí i François Mitter­rand, del centre del poble.”

Etiquetes:

Torres lamenta no poder-lo construir aquest mandat però el suport que tenia el projecte per part de la minoria li fa creure que es tirarà endavant a partir del 2020, amb una nova corporació, tot i que reconeix que era inviable incloure una partida en el pressupost d’aquest pròxim any. “Per al 2019 segur que no es farà per les inversions que ja estan previstes, però la idea és molt bona i creiem que pot funcionar molt bé. Malauradament no es podrà fer aquest consolat però estic convençut que tirarà endavant.” El suport de la minoria ha estat clau, com indica el cònsol a l’hora de prendre la decisió final, motiu pel qual augmenta la seva confiança que s’acabi fent. “Quan vam obrir els sobres amb les ofertes, els consellers de l’oposició eren allà i ells també eren partidaris d’ajornar-ho i destinar els diners a coses més profitoses. La decisió de quan es faci quedarà per tant en mans del nou equip comunal.”

Si s’hagués volgut construir, s’haurien hagut de “sacrificar algunes de les inversions que estan previstes al Pas però no volíem fer-ho perquè les grans partides que vam destinar l’any passat al poble van ser molt interessants, com l’escola bressol o l’arranjament dels entorns de l’església de Sant Miquel. El Pas ho necessita”, afirma. Precisament per acabar aquests projectes iniciats, el comú ha augmentat un 73% la partida d’inversions en el pressupost del 2019, ja que molts d’ells necessitaven partides plurianuals per realitzar-se i com recordava en el seu dia el conseller del PS+I, Pere Marsenyach, “dels 11,2 milions previstos, només quatre es destinaran a projectes propis per a aquest any”.

El pont de les Pardines havia de ser un projecte destinat a crear un gran impacte a la parròquia. Torres va arribar a dir que aspirava que fes el mateix que el mirador del Roc del Quer ha fet a Canillo. La idea amb la qual van començar a treballar és que havia de tenir uns 200 metres de llargada i superar una alçada de més de 100. A més, havia de tenir l’amplada suficient perquè fos còmode de travessar. “Aquestes característiques han disparat els costos però quan es faci estic segur que serà emblemàtic.”

tracking