Els comerciants d'Encamp i del Pas celebren el pla de dinamització

Els representants del sector dels dos nuclis afirmen que era una necessitat real i creuen que aportarà solucions per millorar el seu atractiu

Els comerciants d'Encamp i del Pas celebren el pla de dinamització

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de les associacions de comerciants d’Encamp i del Pas de la Casa celebren l’aprovació del pla de dinamització comercial i reactivació econòmica que es va fer per unanimitat en la sessió del consell de comú de dijous passat. Des del nucli encampadà, l’associació que presideix Laurent Caraguel el va titllar de “molt positiu”, i va destacar especialment la renovació de l’eix central i la reforma que es pretén fer dels nuclis històrics dels pobles. “Aquests dos aspectes faran que els comerços de la zona en surtin beneficiats, ja que faran que turistes i gent del poble es quedin aquí, i a més a més pot provocar que se n’obrin de nous, enfocats a donar millor servei a la gent que vulgui gaudir d’Encamp”, van dir en un comunicat.

Etiquetes:

Per al poble, el projecte preveu potenciar l’entorn residencial a través d’un pla d’embelliment i d’habitatge, també s’ordenarà el paisatge i es revaloraran els nuclis antics, unes directrius que els satisfan perquè “creiem que el projecte serà un bé per a la parròquia en general però tothom s’hi haurà d’implicar. Encamp té un gran potencial i s’ha de posar en valor”. Malgrat que no hi aparegui directament el comerç, el conseller de Reactivació Econòmica, Jordi Rogel, va especificar que es potenciarà el concepte de comerç de proximitat. Els botiguers l’avalen i s’autoexigiran “més implicació per millorar l’atractiu dels locals i també als propietaris, per adequar els immobles a l’embelliment que s’ha de fer de la via pública”.

Altres comerciants també opinen que s’han de fer accions per revitalitzar el poble i posaven d’exemple el Mercat de Nadal que es es va fer la setmana passada. “Accions com aquella donen molt caliu al poble i es va fer amb la col·laboració del comú”, va indicar el José Antonio Sànchez, que hi afegia que “la remodelació de l’eix principal donarà un fort impuls i segur que a curt termini Encamp farà un canvi important”. Joan Molina també va destacar aquesta reforma però reclamava “menys burocràcia i facilitar l’obertura dels petits empresaris”.

Des del Pas de la Casa, Jean Jaques Carrié, president de la Iniciativa Publicitària, es va mostrar molt a favor tot i que demanava que aquesta vegada “no es quedi en un calaix com passa sempre”, per això va valorar molt positivament el compromís adquirit per totes les formacions polítiques de tirar-lo endavant, guanyi qui guanyi les pròximes eleccions. “Aquesta vegada hem de collar-los i hem d’evitar que el guardin en un calaix. Que tots vagin a l’una i que no el variïn segons el resultat electoral”. Carrié remarca la importància “d’arreglar el Pas de la Casa” però demana més concreció, ja que recorda que “Saetde també té un pla per al Pas però del seu en sabem més”.

tracking