Un mercat que dona “caliu”COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Millor temps, impossible. És el que van tenir la trentena de comerciants que van participar ahir en el mercat de Nadal que se celebrava a la plaça de Sant Miquel d’Encamp. Dia assolellat, un fred suportable i poca neu a les muntanyes, una combinació perfecta perquè persones com el Jordi o l’Enrique, dos turistes catalans que “passàvem pel poble”, decidissin aturar el cotxe i sortir a passejar pel mercat. “Hem vingut a passar el pont i just hem passat per aquí, hem vist la gent i hem decidit quedar-nos a veure què era”, deia el primer, mentre que el segon afegia que la seva raó havia estat la família. “Ho hem vist i hem decidit acostar-nos. A ells els fa il·lusió [en referència als infants] i nosaltres veurem si comprem alguna cosa”, reconeixia.

En total una trentena de parades de productes relacionats amb el Nadal que anaven des de botigues de regals, de menjar o fins a productes hand-made. La cònsol menor, Esther París, va recordar que enguany és la tercera edició que coorganitzen l’Associació d’Empresaris d’Encamp (AEE) i el comú, i que atesos els resultats, “segur que seguirem apostant”, va dir. París va recordar que la corporació ajuda amb el “lloguer de carpes però ells són els qui ho gestionen tot”.

Entre els paradistes, per al Joan el més important és que “accions com aquestes fan poble”, malgrat que les vendes van ser “regulars”. L’Adelia i l’Eloïsa, de 19 anys, volien guanyar diners per a la comparsa de Carnaval amb la seva reposteria casolana, malgrat estar situades a l’última parada del mercat, i el José Antonio, el florista, destacava el “caliu” que li aporta a Encamp.

tracking