Tradicions

Laika denuncia el tractament que reben els animals del Poblet de Nadal

L’associació posa en dubte els protocols de transport i les condicions en les quals viuen els rens i els camells dels espectacles

Laika denuncia el tractament que reben els animals del Poblet de NadalRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació animalista Laika va portar a terme ahir una protesta amb la qual van denunciar la utilització d’animals d’un hàbitat diferent per a fer els espectacles del Poblet de Nadal. Concretament, representants de Laika van assistir ahir a una exposició de rens i camells que es va celebrar darrere de l’avinguda Meritxell, on està situat el tobogan de gel. Allà, van manifestar el seu desacord amb el fet que es traslladin animals al país amb l’objectiu de fer espectacle i van posar en dubte les condicions en les quals van ser transportats i el tractament que reben per part dels organitzadors.

Josep Mas, president de Laika, va afirmar ahir que, tot i que són conscients que les acreditacions per portar els animals a Andorra estan en regla, no tenen suficient informació de l’estat real dels animals i de com han estat els procediments per transportar-los i vetllar pel seu benestar al país: “Dubtem del que no veiem. Jo no em puc fiar d’una empresa que ve aquí a exhibir-los i a buscar un benefici.” A més, Mas denuncia el fet que l’empresa organitzadora busqui fer espectacle amb els animals, especialment perquè aquests “no pertanyen a aquest hàbitat, sinó a un que està a milers de quilòmetres d'aquí”. Laika, en paraules del seu president, demana al Govern i als comuns que no es facin més espectacles amb animals al Principat.

D’altra banda, Meritxell Valls, qui va ser fundadora d’Apapma, també es va sumar a la protesta. Valls va explicar que l’exhibició dels rens i els camells suposa una infracció lleu, ja que la llei indica que no poden ser utilitzats com a reclam de forma ambulant. La fundadora d’Apapma també va apuntar que l’ús dels animals en espectacles i altres activitats que els puguin causar patiment es considera una infracció greu.

Per la seva banda, el responsable dels rens i els camells de l’exhibició va assenyalar que la seva empresa es considera amant dels animals, ja que segons va explicar, col·laboren amb diverses associacions animalistes. L’empresari, el qual no va voler donar el seu nom, va indicar que la seva voluntat era parlar amb Josep Mas i Meritxell Valls per tal de “contrastar els nostres pensaments i caminar tots junts cap a una societat que sigui de les persones, però també dels animals”.

Aquesta protesta va sorgir arran d’una denuncia del grup Joves Liberals d’Andorra, els quals van manifestar la seva procupació pels animals del Poblet de Nadal.

tracking