Obre el pàrquing de l'antiga estació d'autobusos amb 170 places

La infraestructura donarà resposta a les demandes de comerciants i veïns i disposarà també de quatre places per a discapacitats i dues més per a vehicles elèctrics

Obre el pàrquing de l'antiga estació d'autobusos amb 170 placesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou aparcament situat a l’antiga estació d’autobusos, al carrer Bonaventura Riberaygua, va obrir ahir a la tarda amb unes 170 places disponibles, quatre d’elles reservades per a discapacitats i dues més, tindran punts de càrrega per als vehicles elèctrics. El ritme de treball s’ha incrementat en els darrers dies, de fet la feina d’asfaltat es va iniciar dilluns passat, i el fet de poder aprofitar el pont de la Puríssima ha estat una motivació extra. L’aparcament és de gestió privada tot i que la propietat es va comprometre amb el comú de la capital a aplicar les mateixes tarifes i els mateixos horaris que el del Parc Central. La caseta on hi haurà la maquinària va ser la darrera feina que van acabar els operaris ahir, i durant bona part del dia van estar instal·lant les tanques de protecció i acabant les tasques de pintura de les línies. A primera hora de la tarda ja estava tot preparat i només quedava per instal·lar la maquinària de pagament. Des del comú es va celebrar la notícia perquè aporta noves places en una zona on hi havia necessitat però recorden que el fet que sigui de gestió privada els impedeix donar més informació.

Etiquetes:

Aquest projecte, que el va anunciar la cònsol major, Conxita Marsol, el mes d’abril passat permetrà un doble objectiu; per una banda, donar resposta a les demandes dels comerciants i veïns del barri i tenir un segon espai a prop que absorbeixi part dels vehicles que no poden aparcar al Parc Central, quan es veu afectat per grans esdeveniments com l’espectacle anual del Cirque du Soleil o la Fira d’Andorra la Vella. Per l’altra, dona sortida i una nova funció a una parcel·la, la de l’antiga estació d’autobusos, que havia quedat en desús. En aquest sentit, els responsables comunals es van reunir amb la propietat del terreny per proposar-los la idea i, si bé en un principi es creia que es podria arribar a un acord perquè el gestionés directament el comú, al final la propietat no va cedir però sí que va acceptar mantenir les mateixes condicions que la resta d’aparcaments públics.

Els comerciants, satisfets

La presidenta de l’Associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, es va mostrar “satisfeta” per l’obertura immediata del pàrquing però va reconèixer que hauria preferit que el portés la corporació per així unir-lo amb el del Parc Central. “Benvingudes siguin i celebrem aquest aparcament però sí que creiem que fusionant-lo amb l’altre, hauríem fet una superentrada per la qual la gent vindria a la nostra zona comercial també”.

Pascuet va destacar que s’hagi finalitzat a temps per aprofitar el pont, ja que en principi Marsol havia dit que no estaria acabat fins a Nadal. Tot i així es mostrava escèptica sobre l’impacte que podria tenir, ja que insistia en la necessitat d’haver-lo integrat amb el Parc Central. “Hagués estat ideal per a nosaltres perquè la gent que hi aparca, veuria una sortida pel nostre i pujarien pel carrer. És evident que serà una oportunitat però Riberaygua és un carrer de sortida i els cotxes se’n van, en canvi, els que en surtin caminant després d’aparcar, sí que veuran el carrer i potser compren més”.

La presidenta de l’associació de comerciants va avançar que l’espai on havia d’anar l’edifici The Cloud es reobrirà en forma de placeta en deu dies, mentre que la remodelació final, es deixarà per a després de festes.

tracking