administració

Escaldes abona els 67.600 euros de la mútua als agents de circulació

Escaldes abona els 67.600 euros de la mútua als agents de circulació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes va anunciar ahir que ja s’ha fet efectiu el retorn dels diners de la mútua dels agents de circulació després de la sentència del Tribunal Constitucional en la qual refusava admetre els recursos d’empara presentats per la corporació contra la resolució del Superior que declarava nul·la la mútua. En total, seran uns 67.600 euros a retornar, una mitjana de 1.283 euros per a cadascun dels 52 agents afectats.

El comú va apuntar que momentàniament serà l’ens qui es faci càrrec de la cobertura del cent per cent del sou en cas d’accident de treball, però que encara no ha decidit si de cara al futur contractarà una assegurança o bé la seguiran fent ells. Sigui quina sigui la decisió final, aquesta es farà extensible a la resta de treballadors del comú, encara que fonts internes comunals apunten que el model final no s’implementarà fins a l’any vinent, ja que per contractar una mútua externa, l’opció preferida, primer caldria redactar un concurs públic per al qual no hi ha cap partida destinada al pressupost d’enguany.

Així mateix, la cònsol major, Trini Marín, va fer arribar una carta al síndic, Vicenç Mateu, per expressar-li la necessitat que el Consell General rectifiqui l’article 36 de la llei dels agents per adaptar-lo al manament constitucional, després que la sentència del TS dictaminés que “no es pot considerar conforme a la Constitució l’execució d’una llei ordinària que genera desequilibri financer significatiu per als funcionaris”.

tracking