L'oposició critica el cònsol per la partida d'ingressos del 2019

El comú hi inclou 800.000 euros d’un projecte que encara no està tancat

Sessió del consell de comú d'Ordino celebrada ahirANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino va aprovar ahir els pressupostos del 2019, en sessió del consell de comú, amb l’abstenció de l’oposició per la inclusió de 800.000 euros al pressupost per la recaptació d’un impost de construcció del projecte d’una urbanització de luxe de la qual encara no se sap res. Tant Eva Choy com Sandra Tudó, conselleres de Liberals d’Andorra més Independents, van destacar que l’oposició no té constància d’aquest projecte tot i haver demanat informació a la comissió d’Urbanisme. “Una de dos: o el projecte està ben lligat i no se’ns ha informat, o no està lligat i s’ha previst en el pressupost com un ingrés i, per tant, com una manera de fer pujar la xifra d’ingressos del comú”, va assenyalar Choy. “Entenem que si una cosa no està ben lligada no ha d’estar pressupostada”, va reiterar la consellera de L’A+I.

Etiquetes:

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va manifestar que aquesta partida s’inclou en el pressupost perquè “hi ha un interès real per part dels inversors de tirar endavant aquest projecte”. No obstant això, Mortés es va afanyar a expressar que encara “no hi ha res aprovat ni tancat”. Choy i Tudó es basen en les imatges filtrades del possible projecte per considerar que una urbanització així “no compleix la normativa anterior ni el nou pla d’urbanisme, que està pendent d’aprovació”. Com a resposta, el cònsol major va manifestar que en cas que el projecte tiri endavant “es farà amb el nou pla d’urbanisme”. Del projecte només es coneix que és una urbanització de luxe on, segons el cònsol major, es farien habitatges grans. Es tracta de la unitat d’actuació disset, que es troba en un carrer de la carretera del coll d’Ordino, a prop de la urbanització Mirador del coll d’Ordino.

La resta de motius pels quals les dues conselleres de l’oposició es van abstenir d’aprovar el pressupost són l’augment de les despeses corrents i que es cobreixi el resultat deficitari. Quant al primer motiu, la corporació destinarà 8.325.755 euros a la despesa corrent, una dada que augmenta un 9,15% respecte a l’any anterior. Sobre la segona, el dèficit de 3.234.032 euros es cobrirà amb el romanent acumulat pel superàvit generat per les liquidacions dels anys anteriors.

tracking