Torres veu “difícil” fer el telecadira del pla de les Pedres aquest any

Els treballs per fer el giny no han començat i amb la neu no es podran fer

Torres veu “difícil” fer el telecadira del pla de les Pedres aquest anyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saetde no podrà fer aquest any els treballs d’allargament del telecadira del pla de les Pedres, tal com ho preveu el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ja que segons apunta, l’arribada de la neu endarrerirà encara més el projecte. “Difícilment es podrà fer aquest hivern perquè la neu dificultarà molt els treballs.” A més, encara no han rebut els permisos per part del ministeri de Medi Ambient, situació que tampoc alteraria gaire les probabilitats perquè “encara que arribessin aquesta setmana, crec que ja no hi seran a temps”. Segons explica el cònsol, “els treballs durarien un mes o dos com a màxim, però ara ja som a novembre, això voldria dir acabar al desembre o al gener i aleshores la neu sí que ho farà totalment impracticable”.

Etiquetes:

La societat s’ha trobat amb un altre inconvenient, com és el comú de Canillo que no els ha donat permís per accedir a la zona on s’ha de col·locar la base del telecadira. “Allà s’hi pot accedir per la recta d’Envalira o, més fàcil, des de Canillo però primer caldria arranjar un tram. Segons es veu, Saetde volia iniciar els treballs des d’allà, però no tenen el permís del comú per fer-ho, i per tant serà més difícil l’accés”.

Aquesta infraestructura està inclosa dins de l’acord d’inversions, i malgrat que estava prevista fer-la aquesta temporada, el fet que no es construeixi no posa en risc la resta. “És un pla de sis milions d’euros que inclou la reforma del hall del Funicamp, que ja s’està fent, i pel 2019 la compra de cabines i la construcció de la pista entre Grau Roig i les bordes d’Envalira. Si no es fan ara, es faran l’any que ve”, indica. L’acord d’inversions és l’entesa a la qual van arribar Saetde i el comú d’Encamp per desbloquejar l’acord d’intencions, que ha de permetre a la societat allargar la concessió de l’explotació de les pistes de Grau Roig - Pas de la Casa. Aquest punt intermedi preveu que Saetde pugui explotar de forma temporal els terrenys de Concòrdia, el gran cavall de batalla entre les dues organitzacions i que impedeix que encara no s’hagi signat.

Pisos per a temporers

El comú ha publicat al BOPA l’edicte per adjudicar la concessió administrativa per a la gestió i explotació dels pisos de la Solana, al Pas de la Casa, i destinar-los als temporers, però Torres avisa que es faran controls per evitar que siguin pisos pastera i serà el comú qui marqui un preu baix. “Nosaltres posem un preu mínim, que és el que cobrarem, i escollirem l’empresa que posi el lloguer a un preu més pròxim a aquesta xifra”. Així, la quinzena de pisos que hi ha disponibles es cobraran al voltant dels 400 euros pels d’una habitació, 550 pels de dues i 700 als de tres però tenen plaça d’aparcament i traster inclosos.

tracking