Sant Julià de Lòria

Call desmenteix Roig i diu que hi ha una “entesa perfecta” amb el Govern

El cònsol menor va reconèixer que alguns projectes “no van amb la celeritat que voldríem” però que no es pot parlar de boicot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol menor lauredià, Julià Call, va contradir ahir, durant la inauguració de la Vila Medieval, la “sensació de boicot” que tenia Josep Roig per part del Govern cap a la parròquia. Segons va afirmar “l’entesa és perfecta”. “Ells fan la seva feina i analitzen els projectes, la seva viabilitat i després donen resposta. Sí que és cert que a vegades no responen amb la celeritat que voldríem, però no tenim cap embolic, almenys amb els cònsols”. Call va al·legar motius de seguretat en la retirada del projecte d’ampliació de l’horari del Tobotronc per part de Camprabasa, una decisió de la qual ell en va tenir coneixement ahir mateix. “Nosaltres no faríem un projecte sense l’autorització del Govern, especialment perquè podria haver-hi problemes de seguretat que no volem. De fet, és amb la col·laboració de Govern que els volem tirar endavant, i el que no farem és girar-los l’esquena”. El cònsol, però, va avançar que replantejaran el projecte, encara que no està clar que pugui ser una realitat. “El replantejarem si cal i pensarem com tirar-lo endavant, però només si és necessari.”

Roig manté el to i la crítica

El conseller de Cultura no es va sentir contradit pel cònsol, de qui va dir que era una persona “que aporta mesura”, i just després va reafirmar les seves crítiques a l’executiu i va sumar-hi nous greuges. “Nosaltres reivindiquem que es faci d’una vegada la rotonda del Punt de Trobada. Reclamem que es faci d’una punyetera vegada el desviament de la carretera. Les obres que s’estan fent no són les que volem i això sí que és d’interès nacional. També reclamem una rotonda que millori la seguretat a les obres que s’estan fent a Francesc Cairat i també un aparcament, que si cal, ajudarem a pagar, a la zona del càmping”. Per tot plegat, “mantinc la sensació de boicot i que algunes persones encara no han superat la resolució del TC contra les transferències i competències”.

Malgrat que el conseller de Cultura va reconèixer que no és “tècnic”, sí que creu que el projecte del Tobotronc es podria haver aprovat de manera més ràpida. “De la forma més humil dic que crec que hi ha coses més difícils que no pas aquesta, com ara enderrocar un banc o un edifici emblemàtic de la capital.” Finalment, va respondre al ministre de Turisme, Francesc Camp, qui li havia recordat els dos finals d’etapa de la Vuelta com a forma de promoció de la parròquia. Roig va dir que el retorn econòmic que tenia era escàs, igual com “podria ser-ho un Cirque, que potser genera més problemes que solucions al sector hoteler”.

Boicot de la junta de Govern

Paqui Barbero, consellera de Social, va dir que si es produeix algun boicot, és a elles per part de la junta. “Govern no fa boicot a la parròquia però ells sí que ens el fan a nosaltres. Ens tomben projectes que aprovem en comissió i no ens demanen l’opinió per a res.” El cònsol menor va convidar Barbero a explicar-se a la junta però li va retreure les seves declaracions als mitjans de comunicació. “No els tanquem les portes però que ens ho diguin a nosaltres, no a la premsa.”

tracking