Barbero aposta per un pacte però no repetir amb Laurèdia en Comú

La consellera de DA veu difícil anar en solitari a uns comicis i per això estudiaria altres opcions que no siguin reeditar l’actual

Barbero aposta per un pacte però no repetir amb Laurèdia en ComúARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de l’àrea Social de Sant Julià de Lòria i membre de DA, Paqui Barbero, va reconèixer que seria “difícil” concórrer en solitari a les pròximes eleccions comunals, previstes el desembre del 2019, i va apostar per buscar un pacte que no sigui amb Laurèdia en Comú (LeC), després de l’experiència que ha estat aquesta legislatura. “A nivell personal, no reeditaria la coalició ni aniria amb ells tampoc. No estan disposats a treballar i és difícil que es refaci el pacte en aquestes condicions”, però va afegir que “hem de ser realistes i tinc clar que seria difícil que DA, anant sols, pogués guanyar”, i va recordar que Laurèdia en Comú “es va fer a partir de diverses ideologies i partits”. Respecte a la possibilitat que aquest pacte fos amb Unió Laurediana (UL), Barbero també es va mostrar escèptica però va demanar esperar a veure què passa a les generals. “Tot dependrà de les eleccions nacionals, perquè si no es pacta allà, difícilment es farà aquí”, va indicar.

El passat dia de Meritxell, el president del grup mixt i membre d’UL, Josep Pintat, va admetre que seria difícil arribar a una entesa entre les dues formacions, i Barbero n’era conscient quan avantposava la importància d’una entesa nacional a la par- roquial.

La consellera va anunciar fa uns dies que trencava la disciplina de partit i que votaria en consciència, una acció que no ha comentat amb el cònsol major, Josep Miquel Vila, perquè “si em tracta com un membre de l’oposició, així em comportaré”. Barbero, però, sí que va afirmar que abans de votar en contra d’una proposta de LeC, li ho comentaria personalment a Vila.

No es perdria cap votació

Encara que la posició de Barbero la secundessin els altres dos consellers de la majoria que no formen part de la junta de govern, Meritxell Teruel i Pere Práxedes, i els tres votessin igual que UL, la majoria de LeC no perdria cap votació gràcies al vot de qualitat de Vila. Barbero ho sap i amb aquesta acció volia demostrar “els tres anys difícils que hem passat, i com que no tinc la possibilitat de debatre els temes, no dono un xec en blanc com fins ara”, i recordava que encara que ells votessin en contra, “moltes vegades l’oposició ho fa a favor, així que es compensaria”.

La consellera nega que s’hagi plantejat deixar el seu càrrec i tampoc creu que ho faci, ja que “tinc projectes per fer que m’il·lusionen”. En aquest sentit va afirmar que continuarà a no ser que hi hagi un tracte despectiu. “Segur que aguantarem si la cosa no deriva en situacions complicades a nivell personal. Si això no passa, seguiré i no marxaré”, va dir. El fet que no formi part de la junta és un pes que ha aguantat aquests tres anys, però passat tant de temps, descarta tornar a demanar a Vila que les integri. “Al cònsol ja li hem comentat moltes vegades que volem ser-hi i no ho tornarem a fer perquè ens va dir que ell pensava que la majoria havien de ser de sis persones, i ell diu el que pensa”. Pel que fa a la possibilitat que el tercer membre de DA a Laurèdia en Comú, Joan Gómez, hagi intercedit per elles, Barbero tampoc ho creu perquè “sí que és afiliat a DA, però no treballem conjuntament. Ell no ha defensat mai la nostra entrada a la majoria encara que des del partit sempre s’ha instat que hi fóssim tots. Una vegada li ho vam comentar, però ens va quedar clar que vol el mateix que el cònsol”.

Educador de Carrer

Des de la comissió de l’àrea Social, Barbero ha dirigit el projecte per contractar un educador de carrer, una persona que “sigui l’interlocutor directe entre els joves i nosaltres”. A Barbero la preocupa que pel fet de no tenir educació secundària “els neguits i necessitats d’aquest col·lectiu quedin difosos”.

tracking