El comú confia cobrar la part de les transferències el mes de setembre

Trini Marín diu que l’any que ve ja s’haurà assolit el 90% de la separativa d’aigües

El comú confia cobrar la part de les transferències el mes de setembreARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany preveu cobrar les transferències a finals del mes que ve. Així ho indica la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, que explica que fins ara l’ens ha anat rebent els diners “com pertocava”. Alhora, explica que ara estan en espera de com evoluciona el procés d’esmenes al Consell General per aprovar el crèdit extraordinari amb el qual es pagaran les aportacions a l’ens comunals.

Etiquetes:

“El 30 de setembre ja hauria d’estar tot aplicat, segons els acords presos entre el Govern i els comuns”, remarca Marín, que afirma que estan “en espera que s’acabi tot això” i que la situació estigui plenament normalitzada. En tot cas, Marín diu que no tenen fet un càlcul aproximat del que han de rebre per part de l’executiu, ja que també s’hauran de tenir en compte molts ítems, com ara les inversions realitzades. Al mateix temps, explica que els últims dos anys es podia arribar a perdre aproximadament uns 80.000 euros que després s’acabaven recuperant. Alhora, Marín afirma que el comú d’Escaldes-Engordany ha anat assolint els ítems de responsablitat, que ara no seran premiats, després de la sentència del Tribunal Constitucional del mes de març. Uns exemples són el de la separativa d’aigües i també el del cadastre. “Durant aquests anys, el comú ha anat complint. El cadastre el té fet i acabarem el nostre mandat amb el 90% de la separativa d’aigua executada”, afirma la cònsol major escaldenca, que assegura que encara tenen marge per acabar tot aquest sistema. Marín remarca que els últims projectes que queden per realitzar abans de deixar el comú és el de la separativa a l’avinguda Fiter i Rossell, i que ja s’han finalitzat trams “complicats” com ara el de l’avinguda del Fener, el de la part alta de l’avinguda Carlemany i la del carrer Santa Anna.

Marín diu que la parròquia també ha fet una esforç important a l’hora d’impulsar la sostenibilitat dels edificis per gastar menys en calefacció i realitzar canvis en l’enllumenat públic.

tracking