El propietari de la nau d'Aixovall defensa la continuïtat de les obres

Farré espera que el Govern no aturi els treballs perquè assegura que “hi ha permís”

El propietari de la nau d'Aixirivall defensa la continuïtat de les obresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El propietari dels terrenys d’una la nau industrial d’Aixovall, Joan Albert Farré, confia que el Govern no aturi les obres que s’estan fent després que un veí presentés una denúncia contra el comú de Sant Julià per “infracció urbanística i inactivitat”. En declaracions al Diari, Farré, que també és conseller comunal d’Unió Laurediana, va defensar les obres argüint que es tracta d’una restauració al teulat de la seva nau. “És un teulat que es va enfonsar per la caiguda de la neu”, va explicar. En aquest sentit, creu que l’executiu no paralitzarà la intervenció. “Espero que no [s’aturin les obres] perquè entenc que hi ha permís”, va dir. A més, Farré va destacar que té “tot el dret de reconstruir el teulat”.

Renat Pujol va presentar a Govern una denúncia contra el comú lauredià per no haver fet res tot i haver rebut una denúncia del mateix veí contra la construcció d’una nau industrial a Aixirivall feta només amb una autorització d’obres menors. L’executiu va rebutjar la petició contra la corporació perquè la sol·licitud no aportava cap prova “fefaent” que el comú lauredià no havia iniciat un expedient sancionador.

En la petició a Govern, el veí demana que “front la inactivitat del comú de Sant Julià de Lòria” el ministeri d’Ordenament procedís a acordar l’atur immediat de les obres i requerir el comú, als efectes que procedeixi, “sense més dilacions”, a “incoar” l’expedient sancionador corresponent.

L’afer va començar quan Pujol, propietari d’un xalet a Aixovall, va presentar una denúncia el 6 de juliol al comú de Sant Julià de Lòria per infracció urbanística presumptament comesa en l’edificació d’una nau industrial en aquest poble. La denúncia anava contra el propietari de la nau, conseller de la minoria comunal d’Unió Laurediana, basant-se en el fet que havia sol·licitat un permís d’obres menors i que aquesta autorització pogués estar encobrint en realitat la construcció d’una nova nau industrial. Es demanava l’atur preventiu immediat de l’obra abans que els treballs arribessin a un punt que no tinguessin marxa enrere.

Pujol va encarregar a la saig Lourdes Alonso Martínez que aixequés acta per ratificar que els treballs que s’estaven realitzant en realitat consistien en l’edificació d’una nova nau industrial. Llavors Pujol va assegurar que el funcionari del departament d’Ordenament Territorial Ramon Ser­ra havia pogut constatar que s’estava fent una “obra major”, ja que va estar al costat de la zona on s’estan desenvolupant els treballs.

En la denúncia contra el conseller de l’oposició, a més, s’especificava que la realització de les obres afectava terreny públic, ja que la manca de declaració de les obres majors que s’estan realitzant comporta que el propietari hagi eludit la seva obligació de cessió d’una part del terreny per a l’ampliació de la carretera.

tracking