Andorra la Vella

La capital manté “de moment” els autobusos pel carrer Prat de la Creu

El comú creu que nous canvis de circulació podrien “marejar” els usuaris i prendrà la decisió definitiva amb el sector, Govern i Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra a la Vella mantindrà el pas de l’autobús lluny de l’avinguda Meritxell, almenys fins que el Govern publiqui el pla de mobilitat de la vall central i faci el concurs nacional de les línies d’autobús. Així ho va confirmar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, després de la reunió que va mantenir ahir amb el president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès. “Momentàniament hem decidit mantenir les parades al carrer Prat de la Creu perquè aplicar ara nous canvis als usuaris, sense saber si seran les definitives, creiem que els podrien marejar”, va dir Marsol, que va afegir que “la nostra intenció és que els busos que passin pel centre de la parròquia siguin menys grans, menys contaminant i menys aparatosos, però hem de veure si el bon funcionament del transport públic ens ho permet”. Tot i així, la cònsol va reiterar: “Intentarem perllongar aquesta situació [de les parades a Prat de Creu] i des de la Cooperativa ens han dit que hi estaven d’acord.”

Marsol, però, va obrir la porta a canviar d’opinió si es demostra que la qualitat del servei se’n ressent. “Soc conscient que dir que no volem busos grans no afecta només la parròquia, ja que molts busos tenen continuïtat, com a la L-1 que uneix Sant Julià amb Escaldes. Ho hem d’analitzar més i per això ens reunirem la setmana vinent amb la Hispano Andorrana i també amb Escaldes i Govern, abans de prendre la decisió final.” La cònsol va reconèixer que es podria plantejar obrir almenys un dels dos carrils de circulació a Meritxell, entre la Rotonda i Pyrénées. “Ho tindrem tot en compte perquè el servei ha de funcionar i les coses no es poden tallar de cop. Cal fer-ho de manera assenyada. Ens agraden els busos petits però hem de ser conscients de com i quan fer-ho.”

El president de la companyia, Gabriel Dallerès, va valorar com a “positiva” la trobada amb la cònsol, malgrat que no havia aconseguit la seva principal demanda. En aquest sentit, Dallerès va explicar que la reunió li havia permès donar unes dades a la cònsol “que desconeixia i li hem fet veure la realitat del transport”. En general, “ha descobert un problema que no era com el tenia identificat i ara caldrà seguir treballant junts”.

NOU ASCENSOR A FITER I ROSSELL

La cònsol major va explicar que una de les principals “dificultats” de la parròquia són els importants desnivells que presenta entre carrers, i per això va comentar que de cara al 2019 es preveu construir un ascensor que uneixi l’avinguda Meritxell amb el carrer Fiter i Rossell. “Són una bona forma de connectar els espais, com ja vam fer amb el de la Quirola i allà tot­hom ens diu que estan molt contents”, va dir Marsol, que va afegir que “cal seguir treballant en aquesta línia però no és fàcil perquè molts terrenys són privats”. Una altra connexió es preveu que sigui al casino.

La capital manté “de moment” els autobusos pel carrer Prat de la Creu

La capital manté “de moment” els autobusos pel carrer Prat de la Creu

tracking