Societat

Tres rescats de muntanya en menys de dues hores

El GRM es va desplaçar a la vall d’Incles, a Pal i al segon llac de Pessons

Tres rescats de muntanya en menys de dues horesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de rescat de muntanya (GRM) va socórrer ahir tres persones que feien activitats esportives a l’aire lliure. L’actuació es va fer en menys de dues hores i en tots tres casos es tractava de ferits lleus. El primer desplaçament es va fer a les 13.15 hores a la vall d’Incles. Una dona de 57 anys havia caigut fent senderisme. Els bombers van ser avisats llavors i hi van enviar un helicòpter del GRM, segons van informar.

El segon rescat va tenir lloc pràcticament una hora més tard, a les 14.11 hores, quan el GRM es va dirigir fins a Esports d’Aventura, a Pal, arran de la caiguda d’un ciclista de 49 anys. A l’arribada del grup de rescat l’home es queixava de l’espatlla i el maluc, segons van informar els bombers.

L’última sortida es va fer a les 14.30 hores al segon llac del circ de Pessons després que una dona de 65 anys es fes mal al genoll. Les tres persones ateses van ser traslladades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on van rebre un reconeixement mèdic. El cap de guàrdia de l’hospital va confirmar que es tractava de ferits lleus.

Més activitat a l’estiu

Amb l’arribada del bon temps són més les persones que decideixen practicar activitats esportives a l’aire lliure. El 1984 es va crear la unitat de rescat de muntanya. Des del 2002, el GRM assumeix la tasca de rescat de muntanya. Els equips estan de guàrdia tots els dies de l’any. En una primera intervenció el grup de rescat està format per dues persones (eventualment tres) que disposen d’un vehicle quatre per quatre per transportar el material, una moto de neu amb trineu / llitera i la possibilitat d’utilitzar l’helicòpter. En el rescat d’ahir les tres persones es van socórrer amb helicòpter.

tracking