Andorra la Vella

El pacte L'A-PS no inquieta la majoria de DA a Andorra la Vella

La cònsol major recorda que abans de les eleccions encara queda feina per fer i que al partit li toca governar “el comú i el país”

La cònsol major recorda que al partit li toca governar “el comú i el país”
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte que han impulsat el PS i L’A per concórrer de manera unitària a les llistes territorials de les pròximes eleccions generals no inquieta la majoria de DA a la par­ròquia, com va afirmar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ahir. “La veritat és que no em preocupa excessivament i crec que nosaltres ens hem de centrar en la nostra feina, sigui al comú o a Govern, i tancar els projectes que encara tenim oberts al Consell General.” Per això, Marsol destaca que “és normal” que les dues formacions vulguin que se celebrin les eleccions com més aviat millor, però “nosaltres hem de governar i treballant per la par­ròquia en el cas del comú i pel país en el de Govern”.

Per la cònsol, el pacte “és un frau de llei”, ja que segons entén és una “manera de manipular el sistema electoral”, i creu que “no és el més adequat”. Tot i així, reconeix la “llibertat per fer-lo” i recorda que “haurem de veure com responen els seus electors”. Sobre els acostaments que la seva formació està fent en l’àmbit nacional amb ILM i UL, Marsol explica que els desconeix perquè “no hi participo”, i que “si es fan serà l’executiva qui se n’encarregui”.

La cònsol demana més temps per decidir si es presentarà a la reelecció i que la decisió la prendrà a partir de l’any que ve. “La meva idea és que sí, si tot va bé i tot continua igual, però fins al gener no prendré la decisió. Queda molt de temps encara, gairebé un any i mig, i no sé ni on seré aleshores”, riu la cònsol.

Una festa molt participativa

La cònsol sí que destaca com a “molt positiva” la valoració que fa de la festa major de la parròquia, ja que, segons indica, “la majoria d’activitats han tingut una gran afluència de gent, com el ball de gegants, les que es van fer al Parc Central per als infants o especialment el Contrapàs, que és l’any que més persones han vingut”.

Els concerts de la plaça Guillemó van omplir l’espai els tres dies i malgrat que la corporació no té la dada exacta d’assistents, sí que “es podria aproximar a les 2.000 per dia”, comenta la cònsol. Ja pensant en el pròxim any, el comú no es planteja grans canvis, sinó que “continuarà com sempre. Diumenge farem els actes tradicionals, divendres serà el dia dels joves i dissabte, per a tots els públics. És un model que ens funciona i el volem mantenir”.

Finalment, sobre el concert per tancar la festa major del 2019, la cònsol reclama més temps per pensar qui vindrà, ja que “en un any les coses poden canviar molt, si no que els ho preguntin als nois d’OT que toquen avui [per ahir]”, diu entre rialles. Només quedarà saber on es farà i ella ho té claríssim. “Allà on vagi la carpa del Cirque du Soleil, que segurament tornarà a ser aquí, a l’aparcament del Parc Central, o en un altre, però segur que aquí”.

tracking