Societat

El risc d'incendi forestal obliga a tancar alguns berenadors

Clausurats els de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

El risc d'incendi forestal obliga a tancar alguns berenadorsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els berenadors de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany estan precintats davant l’elevat risc d’incendi. Els comuns d’aquestes tres parròquies van decidir barrar l’accés a aquests espais en els quals es poden fer brases com a mesura preventiva. “Divendres [passat] Sant Julià, Andorra i Escaldes van decidir precintar els berenadors com a mesura preventiva”, va confirmar el cap d’àrea de Protecció Civil, Cristian Pons. A més, en el cas de la capital el comú va anul·lar per tercer any consecutiu el castell de focs de festa major per la mateixa raó.

No obstant això, les pluges d’ahir a la tarda ajuden a rebaixar el risc d’incendi. “La precipitació permet normalitzar la situació actual que teníem”, va explicar Pons. En aquest sentit, va comentar que hi ha “zones amb perill alt i molt alt, sobretot al sud del país”. Els comuns són els encarregats de decidir l’obertura o el tancament dels berenadors seguint els consells dels bombers i de Protecció Civil.

Vegetació resseca

Pons va explicar que els mesos d’abril i maig s’han caracteritzat per “molta pluja” i “un desgel important” que ha comportat un creixement de la vegetació molt més pronunciat que en altres anys. Tanmateix, el cap d’àrea de Protecció Civil va remarcar que amb la pujada de les temperatures el combustible que hi ha s’ha “ressecat” i ha augmentat el risc d’incendi.

Davant d’aquest escenari, Protecció Civil recomana “mantenir la precaució” durant els dies de més calor evitant utilitzar les zones habilitades per fer foc i no deixar escombraries i deixalles al bosc. De moment els berenadors romandran clausurats en espera que reculi l’elevat risc d’incendi.

tracking