Denúncia contra el comú per una nau industrial

Un veí d’Aixovall va denunciar l’administració laurediana a Govern, però l’executiu no actuarà perquè la corporació encara no ha esgotat el termini per obrir expedient sancionador

Denúncia contra el comú per una nau industrial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí d'Aixovall, Renat Pujol Betriu, va presentar a Govern una denúncia contra el comú de Sant Julià de Lòria per “infracció urbanística i inactivitat”. L’acció es basava en l’acusació envers el comú de no haver fet res tot i haver rebut una denúncia del mateix veí contra la construcció d’una nova nau industrial a Aixovall feta només amb una autorització d’obres menors. L’executiu ha rebutjat la petició contra el comú perquè “la sol·licitud no aporta cap prova fefaent que el comú no hagi iniciat el corresponent expedient sancionador”.

El director d’Ordenament Ter­ritorial, Manuel Riera, afegeix en la resolució que el comú “encara es troba dins del termini de resolució que estipula el Codi de l’administració (dos mesos ampliables un més abans de decretar silenci administratiu) i per aquest motiu es desconeix quina decisió ha adoptat el comú amb relació a la resolució de la referida sol·licitud”. En la petició a Govern, el veí demana que “front la inactivitat del comú de Sant Julià de Lòria” el ministeri d’Ordenament “procedeixi a acordar l’atur immediat de les obres i requerir el comú, als efectes que procedeixi, sense més dilacions a incoar l’expedient sancionador corresponent”. Ara cal esperar com evoluciona l’afer segons hi hagi o no resolució del comú.

L’afer va començar quan Pujol –propietari d’un xalet a Aixovall– va presentar una denúncia el 6 de juliol al comú de Sant Julià de Lòria per infracció urbanística presumptament comesa en l’edificació d’una nau industrial en aquest poble. La denúncia anava contra el propietari de la nau, conseller de la minoria comunal d’Unió Laurediana, basant-se en el fet que havia sol·licitat un permís d’obres menors i que aquesta autorització “pogués estar encobrint en realitat la construcció d’una nova nau industrial”. Es demanava l’atur preventiu immediat de l’obra abans que els treballs arribessin a un punt que no tinguessin marxa enrere.

Pujol va encarregar a la saig Lourdes Alonso Martínez que aixequés acta per ratificar que els treballs que s’estaven realitzant en realitat consistien en l’edificació d’una nova nau industrial. Pujol assegura que el funcionari del departament d’Ordenament Territorial Ramon Serra ha pogut constatar que s’està fent una “obra major”, ja que va estar al costat de la zona on s’estan desenvolupant els treballs.

En la denúncia contra el conseller de l’oposició a més s’especifica que “la realització de dites obres afecta terreny públic, atès que la manca de declaració de les obres majors que s’estan realitzant comporta que el propietari hagi eludit la seva obligació de cessió d’una part del terreny per a l’ampliació de la carretera”. Aquest fet significa per al denunciant que “la nova edificació és incompatible amb la normativa urbanística”.

Denúncia contra el comú per una nau industrial

tracking