Dimarts, 9 de abril de 2024

Santa Coloma estrena nova rambla a l'avinguda d'Enclar

La reforma entre el carrer Prat Salit i la Borda Mateu ja ha finalitzat i ha servit per adequar el sistema de desguàs de les aigües pluvials i la construcció d’una rambla

L'avinguda d'Enclar, després de la reformaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Santa Coloma disposarà d'un nou passeig d'1,4 quilòmetres de llargada a partir de la tardor de l'any vinent. Serà un cop s'hagi adjudicat el projecte de reforma de la darrera fase de la xarxa de separativa d'aigües que contempla també un embelliment urbanístic a l'avinguda Santa Coloma entre els carrersPrat Salit i Gil Torres.

Ara acaba de finalitzar la reforma de l'avinguda d'Enclar, que abasta un tram de 300 metres entre el carrer Prat Salit i la Borda Mateu. Una millora que inclou l'adequació del sistema de desguàs de les aigües pluvials i la construcció d'una rambla. Les obres de les separatives, que posen fi a la problemàtica de les inundacions, han consistit en la construcció d'una galeria soterrada, la col·locació d'un tub per conduir les aigües residuals i l'eixamplament de la rasant de l'avinguda amb murs de contenció per assegurar el correcte desguàs de les aigües.

L’avinguda d’Enclar estrena un passeig de vuit metres d’amplada amb voravies més espaioses, un carril destinat als ciclistes separat de la calçada, nou enllumenat, una mitjana enjardinada i diverses àrees verdes distribuïdes al llarg de la voravia. La millora s’ha pogut tirar endavant arran del conveni de cessió de terreny anticipada que va signar el Comú d’Andorra la Vella amb Jesús Maestre Pal, que ha permès ampliar l’avinguda i guanyar un metre d’amplada per la banda dreta –en direcció a Espanya- i quatre més pel costat esquerre en benefici dels vianants i ciclistes.

El desplegament de tota la xarxa de separatives a la zona de Santa Coloma tindrà un cost superior als 3 milions d'euros.

tracking