reportatge

De dita en dita...

Una vintena de persones van participar a la subhasta convocada pel comú d’Andorra la Vella que va tenir lloc ahir al Centre de Congressos. En total es van vendre onze lots per valor de 6.611 euros. El punt més àlgid va ser la licitació d’un Chevrolet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una subhasta requereix silenci i reflexió. Això desprenien els rostres de la vintena de persones que van participar a la licitació de béns organitzada pel comú d’Andorra la Vella que es va celebrar ahir al matí al Centre de Congressos. Gairebé puntualitat britànica per començar a les deu del matí. El secretari general del comú, Jordi Puy, va ser l’encarregat de gestionar i moderar la trobada. Primer en va explicar el funcionament i, acte seguit, es va disposar a cantar els productes que se subhastaven en 29 lots. En funció del valor s’establien dites que podien ser de deu o de cinquanta euros.

Els primers lliuraments es van declarar deserts, ningú els volia. El setè va ser el primer a caure, un equip de neteja que es va endur Juli Pérez, en representació de la seva empresa, per valor de 210 euros. La cosa podia anar ràpida. Cap disputa fins al lot número nou, format per material d’higiene (una pala de treta de neu, una saladora...). El preu de sortida era de 325 euros i es va més que doblar amb un valor final de 645 després d’una pugna entre dos participants. En aquesta ocasió també Juli Pérez va ser l’afortunat.

L’hora del Chevrolet

Una moto amb un aparell succionador per 310 euros o una pala excavadora per 260 euros van ser d’altres productes que van anar a parar a mans dels últims compradors que aixecaven la cartolina vermella. Tanmateix, el moment culminant va arribar amb la licitació d’un Chevrolet, que tenia un preu de sortida de 1.200 euros. Renald Pujal va ser qui va apostar més fort per aquest vehicle. Altres aspirants, com la Nina Castellanos, marxaven resignats cap a casa després de la desfeta. “Veníem pel cotxe però el preu ha anat pujant”, va explicar Castellanos després d’abandonar la sala. En aquest sentit, va comentar que s’havien marcat un límit de 2.500 euros. Finalment, el preu de venda va ser de 3.300 euros. A partir d’aquí molts dels assistents van optar per una retirada.

La venda del Chevrolet va ser el punt àlgid de la cita, que es va allargar durant mitja hora. Però encara hi havia gent que es resistia a abandonar el vaixell, com és el cas del Josep Maria Vallès, treballador d’una empresa de reciclatge. Es va endur quatre lots bàsicament amb material específic per a l’empresa. “Hi havia gent que estava molt interessada pel cotxe”, va admetre després d’acabar l’acte.

Pagui abans de marxar

Les persones que van aconseguir algun lot havien de fer el pagament al moment en unes taues que hi havia just darrere de la sala. Tot estava ben preparat per al pagament i la paperassa. A partir d’avui ja poden retirar els béns fins al pròxim 14 de setembre, va recordar el secretari general del comú. Un rigor en les formes que també es va poder copsar amb la petició expressa de silenciar els telèfons mòbils. Formalitat i celeritat. A dos quarts i cinc d’onze Puy donava per conclosa la subhasta amb una recaptació final de 6.611 euros, “cosa que no està malament”, va valorar.

Amb tot, no tots els productes s’havien repartit. Molts lots van quedar deserts, com ara material específic d’enllumenat, topografia o material d’una escola bressol, que a falta de dites van quedar deserts. En aquest sentit, Puy va explicar que amb “el material que sobra el que farem és donar-lo de baixa de l’immobilitzat del comú per vendre’l a empreses de recuperació fèrrica o donar-lo a alguna entitat”, va apuntar. La subhasta estava protagonitzada per productes que formen part de l’estoc de reposició de diferents departaments del comú que van quedar obsolets o bé que la corporació va deixar a banda perquè utilitza materials més nous.

De dita en dita...

tracking