La capital contractarà cinc nous agents de circulació

El comú ha publicat dos edictes per incorporar nous urbans i ajudar a calmar els ànims en un departament dividit entre agents i comandaments

La capital contractarà cinc nous agents de circulacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la capital va publicar un edicte per a contractar tres nous agents de circulació, que sumat amb el que es va fer fa un mes, vol tancar l’any amb cinc nous urbans que ajudin a rebaixar la tensió en un departament que presenta fortes desavinences entre els agents i els comandaments, i que ha obligat la cònsol major, Conxita Marsol, a prendre-hi part. “Un dels objectius pels quals volem fer aquestes contractacions és precisament per rebaixar una tensió que sincerament, crec que s’ha calmat bastant els dar­rers mesos”, va indicar. Marsol, que no té clar que es presentin tots els candidats per cobrir aquestes places, sí que va reconèixer que el departament patia una manca de personal, “per les moltes baixes que acostuma a tenir i al fet que també hi ha molts agents en segona activitat”. Això és que els urbans que per edat o per malaltia no poden complir amb les seves funcions habituals, adquireixen una situació administrativa especial.

Marsol va voler destacar l’actitud dels agents, de qui va afirmar que “han tingut molta paciència, però nosaltres ens vam comprometre a intentar resoldre la situació i estic convençuda que aviat es veuran els resultats”.

L’opinió dels agents

Per contra, des de dins del cos la situació es veu molt diferent. “L’ambient està molt enrarit des de fa massa temps i no acaba d’ar­ribar mai la solució. S’han provat moltes coses i cap ha funcionat, així que potser caldria una persona que en sabés més i que marqués unes pautes. Tant de bo la tinguessin”, afirma un dels agents, que afegeix que “hi ha moltíssimes coses a millorar. Caldria canviar-ho pràcticament tot, especialment a nivell de funcionament intern, però també de tracte amb els comandaments”. Les principals queixes parteixen precisament de la relació que mantenen amb els caps, però també per l’excés de feina acumulat. “Tenim moltes tasques assignades i no som prou personal i això ens perjudica perquè no tenim calendari al qual agafar-nos, a més ens el canvien massa sovint i això repercuteix en la nostra vida personal. No ens ho posen fàcil”, apunta l’agent, que recorda que “tenim 14 comandaments per a una plantilla de 70 persones, no sé si està prou compensat”. La crispació interna va ser tan important que fins i tot es van plantejar denunciar el comú. “Sí que ens hem arribat a plantejar mesures com la que van prendre els agents d’Escaldes, però quan toca actuar, moltes vegades no es concreta res. Però la situació era molt greu.”

Un altre dels principals focus de polèmica són les constants baixes que pateixen, situació que ells entenen com a normal “perquè hi ha molts companys que arrosseguen dolors, i mentre que alguns han hagut de passar a segona activitat, altres estan de baixa esperant un canvi de departament que no arriba, i de nou ens afecta la resta”.

tracking