El comú gastarà un milió d'euros per acabar l'embelliment del nucli antic

La corporació va aprovar ahir un suplement de crèdit de 125.000 euros que s’uneix als 850.000 que ja estaven previstos

El comú gastarà un milió d'euros per acabar l'embelliment del nucli antic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú dona un nou impuls a la segona fase del projecte d’embelliment del nucli antic de Canillo després d’aprovar un suplement de crèdit de 125.000 euros que s’afegiran als 850.000 inicials. En total, gairebé un milió d’euros per acabar la inversió i que permetrà renovar el paviment del carrer Gran, fer la separativa d’aigües i recuperar les marques de casa, un element distintiu de la parròquia que s’havia perdut i que segons la corporació dona identitat al poble. La decisió la va anunciar ahir el cònsol major, Josep Mandicó, en sessió del consell de comú, i d’aquesta manera van esvair els dubtes generats després que el passat mes de juny s’hagués de declarar desert el concurs per a l’adjudicació dels treballs. “Vam declarar-lo desert perquè les ofertes que vam rebre superaven el preu que havíem previst, per això ara aprovem aquest suplement i després de l’estiu en farem un de nou”, va explicar. En un primer moment es va dir que caldria “fer un replantejament” del projecte, però ahir Mandicó va afirmar que la seva intenció és la de “mantenir el que va ser seleccionat en el concurs d’idees”.

Etiquetes:

Malgrat que el propòsit del comú és començar les obres a finals d’any, el cònsol menor, David Palmitjavila, demanava prudència perquè “és el nostre carrer principal, on hi ha una gran quantitat de cotxes i a més a l’hivern hi haurem de sumar la treta de neu. Potser no podem fer-ho tot de cop com volíem i aleshores ho faríem per trams, però com a mínim l’adjudicació ja estaria feta”.

El consell de comú també va aprovar la renovació de l’enllumenat de la carretera General, que costarà un total de 334.000 euros i que significarà un important estalvi energètic; i també un suplement de crèdit de 260.000 euros per a construir el col·lector que anirà des del poble de Prats fins a la depuradora. El comú havia fet una estimació inicial de 150.000 euros amb el convenciment que tindria un cost superior, com així ha estat. Una altra adjudicació va ser la dels treballs per eixamplar les voravies del car­rer Roc de Sant Miquel, que costaran 100.000 euros.

Finalment, es va comunicar la signatura del conveni amb Feda perquè la parapública pugui fer el cablejat necessari del vial que unirà Prats amb l’aparcament de Soldeu, com ja es va fer amb Andorra Telecom. L’estimació que s’ha fet per a aquests treballs és d’uns 65.000 euros.

MODERNITZACIÓ DELS APARCAMENTS

La corporació va aprovar l’adjudicació dels treballs d’homogeneïtzació de la maquinària i dels sistemes de pagament dels aparcaments de la parròquia per un import de 164.000 euros. L’objectiu és per adaptar-los tant a l’ús de les noves tecnologies que implanta el comú, com a la plataforma de mobilitat que desenvolupa Feda. D’altra banda, també va assignar els treballs per fer la primera fase de l’aparcament que s’ha de construir a Ransol. El cost serà de 776.000 euros i preveu l’estabilització dels talussos, deixant per a una segona la construcció de l’edifici, que es faria a partir de la primavera. Haurien de finalitzar abans de l’hivern. Finalment, ha llogat una petita parcel·la al costat de l’aparcament de Prat del Riu on podrà crear deu places més.

tracking