El comú dubta que l'heliport privat funcioni aquest any

El conseller d’obres afirma que no té cap informació sobre el projecte i dubta que sigui factible assolir el calendari previst

El comú dubta que l'heliport privat funcioni aquest anyXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Obres i Urbanisme del comú de Sant Julià, Joan Vidal, va explicar ahir que “jo no m’he reunit ni he sentit a parlar del projecte de l’heliport a Fontaneda”. Ara per ara els impulsors han presentat la proposta a l’executiu i el següent pas serà trametre-la a la corporació parroquial. Preguntat pels terminis plantejats, que la infraestructura pugui ser operativa abans que s’acabi l’any si és que es reben les autoritzacions, Vidal va concretar que caldrà l’aprovació del comú i la posterior ratificació de Govern, i va posar en dubte que es pugui assolir aquest calendari. “Fent agenda, crec que per acabar a finals d’any, s’hauria d’entrar la sol·licitud la setmana que ve, i dubto que així sigui”, va manifestar. Finalment, Vidal va expressar que “res és impossible” tot i que ho veu “complicat”.

Al seu torn, l’oposició va criticar durament el comú després de conèixer “per sorpresa” la notícia que l’empresa Helinatura projecta l’heliport privat a Fontaneda, entenent que la corporació n’és coneixedora. “Com sempre ens ha agafat per sorpresa perquè ens assabentem de tot el que passa al comú per la premsa”, va expressar el conseller d’UL, Rossend Duró.

El conseller, que va assegurar que no havia sentit ni a parlar d’aquesta iniciativa, considera com Vidal que difícilment es podrà acabar l’obra abans de finals d’any, “el comú ha de validar el projecte i el mes d’agost fem festa, veig complicat que estigui”, i va afegir, “com no treballin a les nostres esquenes no crec que s’acabi a finals d’any”. Preguntat per què li semblava la construcció de l’heliport privat a Fontaneda, Duró va explicar que es tracta d’una “bona” infraestructura. Segons el conseller, l’heliport tindria ús i està situat en un bon lloc, el projecte d’Helinatura preveu construir-lo en un terreny de 22.000 metres quadrats a Fontaneda. Tot i així va fer matissacions.

La carretera

El conseller lauredià va destacar que si realment es vol construir un heliport, primer caldrà arreglar la carretera que va des de Sant Julià fins a Fontaneda. Segons Duró, tal com està feta tan sols permet el pas a un sol vehicle, “si fem una infraestructura així, caldrà tenir garanties de seguretat i ara mateix la carretera no és cap garantia”, i va afegir que segons la via que hi ha actualment “no hi passaria ni un camió de mercaderies”.

D’altra banda, Duró va reiterar que l’heliport podria dinamitzar la zona, però va aclarir que si es tira endavant aquest projecte, caldria fer una reunió amb els veïns de Fontaneda per conèixer què en pensen i saber si es veurien afectats, entre altres coses, pel soroll, encara que el terreny on està prevista la construcció no té cap habitatge en un radi de 300 metres de distància.

tracking