El comú dona dos anys als comerços per homogeneïtzar rètols i terrasses

Botigues i hotels estaran obligats a usar el mateix material en el mobiliari exterior i en la retolació

El comú dona dos anys als comerços per homogeneïtzar rètols i terrassesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerços i establiments hotelers d’Ordino tindran fins a la primavera del 2020 per adaptar els seus rètols i les seves terrasses a la nova normativa reguladora. El conseller d’Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització, Xavier Herver, va explicar ahir que els negocis ja existents a la parròquia tenen dos anys de moratòria per utilitzar els mateixos materials, com ara fusta, acer o coure, en la seva retolació o per tenir tot el mobiliari de les seves terrasses de fusta.

Etiquetes:

“De moment tenim una moratòria per a la gent que ha fet inversions en els seus establiments recentment. S’ha d’entendre que ho necessiten per adaptar-se a aquesta normativa”, va assenyalar. En aquest sentit, Herver va posar l’accent en el fet que la corporació “ha deixat molt clar als establiments de la parròquia que en el cas que algú necessiti un cop de mà per part del comú nosaltres estarem darrere per fer-ho”. Aquesta ajuda, va matisar, podria ser econòmica i “s’haurà d’estudiar cas per cas”. Els nous establiments, va apuntar el conseller ordinenc, s’hauran d’adaptar “des del principi a aquesta norma”.

Millorar la imatge

En tot cas, Xavier Herver va apuntar que “ja hi ha molts comerços que estan en aquesta línia i que no hauran de fer pràcticament res”. “Aquesta normativa ja existeix, l’única cosa que hem fet és retocar dues o tres coses perquè no quedi un ventall obert i la gent, sobretot del nucli antic, no se’n vagi de l’establert”, va afegir.

De fet, va afirmar que “en principi la rebuda dels comerciants ha sigut molt positiva”, atès que “tothom està convençut que com més maca tinguem la parròquia millor serà l’efecte en el visitant”.

tracking