Reportatge

La plaça de les Fontetes es queda sense veure castells de nou pisos

La colla castellera d’Andorra, acompanyada pels Minyons de Terrassa i la Colla Jove de Barcelona, va omplir la plaça de les Fontetes de la Massana per celebrar una diada que va comptar amb més de cinc-cents castellers. L’acte coincidia amb la Copa del Món de BTT.

La plaça de les Fontetes es queda sense veure castells de nou pisos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de les Fontetes va aplegar ahir més de 500 castellers que es van reunir per celebrar la Diada dels Pirineus. Els Castellers d’Andorra, acompanyats dels Mi­-nyons de Terrassa i la Colla Jove de Barcelona, van fer gaudir el públic, que va aguantar estoicament la cleca de sol que imperava a la Massana pels volts de les cinc de la tarda. En Juli Peña, dels Castellers d’Andorra, es mostrava visiblement satisfet per haver reunit tanta gent: “Avui som cent castellers de la nostra colla, en total n’hi ha 500 aquí, que està molt bé! Potser fa massa calor però esperem que vingui la gent del públic i ens animi.” Peña va lamentar que finalment els Minyons de Terrassa no aixequessin el castell de nou. “Els ha faltat gent al tronc i en castells així les posicions estan molt definides, si falta algú és difícil fer-ho”, i va afegir que al final es tracta de “gaudir de la diada perquè ens acompanyen dues colles importants”. El casteller va recordar que és “tot un honor” poder fer castells amb colles d’aquest nivell, “per posar-te un símil, és com si un jugador de futbol de tercera divisió estigués jugant amb un equip de primera”.

La diada va ser possible gràcies a la col·laboració dels castellers del Principat, els patrocinadors privats i el comú de la Massana. “Entre tots, doncs, hem pogut fer aquesta diada i els Minyons en el tema preu s’han portat molt bé”, va expressar Peña. La jornada va coincidir a la Massana amb la Copa del Món de BTT, un fet que va ser clau per escollir on se celebraria. Segons en Juli, “quan vam veure que feien la Copa del Món vam pensar que era l’escenari i el complement perfecte”. Abans de marxar, Peña va destacar que veia “complicat” que la colla del Principat aconseguís fer castells de set. “Aquesta temporada no ho crec, però això no vol dir que tornant de les vacances d’agost no ens posem les piles i ho aconseguim de cara al final de la temporada”, va concloure.

L’Arnau Boada, dels Minyons de Terrassa, explicava amb la camisa cenyida que la colla visitava el Principat per segona vegada. Els terrassencs van realitzar diversos castells, entre d’altres un tres de vuit i un dos de set, però no van arribar a fer l’esperat castell de nou. “Ens hauria agradat fer-lo però hem tingut baixes importants d’última hora i no tindríem la solvència que voldríem”, va dir Boada. Les camises roses dels de Terrassa van provocar els aplaudiments als assistents. La jornada també la van aprofitar els castellers per fer pinya entre ells. “Aquesta sortida ens agrada molt perquè passem el cap de setmana a fora i ens permet fer colla i actuar davant d’un paisatge molt bonic”, va destacar Boada.

D’altra banda, el cap de la Colla Jove de Barcelona, Daniel César, explicava que era el primer cop que visitaven Andorra. “És el primer cop que venim però ens ho prenem com una diada màxima perquè som 160 de colla.” Pel que fa a actuar al costat d’una colla amb un nom tan gran, el cap destacava que “una colla així et dona volum de pinya i ho aprofitem”. El cap de la Colla Jove de Barcelona també va tenir bones paraules per a la colla del país: “Penso que a poc a poc van fent passes, van carregar un tres de set a la nostra diada la temporada passada.” Segons César, perquè una colla es faci gran i pugui fer més coses és important crear “la necessitat” de tenir tanta gent, “has de tenir ganes de trobar gent nova per fer coses noves cada vegada”, i va afegir que “al cap i a la fi, com més gent bona tens i més preparada, més coses pots fer”.

La Diada dels Pirineus es consolida al Principat amb les actuacions de grans colles com els Minyons de Terrassa, que juntament amb els Xiquets de Valls, els Joves de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla dels Joves de Tarragona són considerats els millors grups castellers del territori.

La plaça de les Fontetes es queda sense veure castells de nou pisos

tracking