Liberals demana que Helena Laza acrediti la titulació en Belles Arts

Lafoz diu que gent del poble i del comú li han insinuat que la directora de Cultura no tindria la carrera i per això proposa que de manera voluntària ho aclareixi

Liberals demana que Helena Laza acrediti la titulació en Belles Arts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra segueix molt molest amb la posició que ha pres la majoria encampadana per la polèmica generada per l’escultura Homenatge a l’esquiador, que s’ha d’ubicar a la rotonda de Valira Nova, i que té a l’epicentre la directora de Cultura, Helena Laza. Des del partit de la minoria entenen que se’ls està acusant “de fer-nos passar com a polítics que volem aprofitar la situació per desacreditar-los, i això ens sap greu”, va manifestar la consellera Maribel Lafoz, que també va afegir que “nosaltres només hem fet públic un neguit que existeix entre la gent del poble, però també entre la pròpia gent del comú, que ens han insinuat que Laza no tindria la llicenciatura de Belles Arts, com es diu des de la corporació”. En aquest sentit, Lafoz feia una crida al comú o a la mateixa directora de Cultura perquè “acrediti el títol que diu que té i que a nosaltres ens consta que podria no ser així”. La consellera descarta fer una instància o una petició formal perquè es porti a terme, però sí que creu que seria la manera d’esvair qualsevol tipus de dubte al respecte. “Ja que ens fan quedar com els dolents de la pel·lícula, arribem fins al final i que mostri si és cert que té aquesta titulació. És molt lliure de fer-ho i queda a les seves mans, però això és una opinió que és vox populi al comú”.

Etiquetes:

Des de la majoria es va enviar un comunicat de premsa en què es negava que Laza fos l’autora de l’escultura que finalment es construirà, sinó que només havia fet uns esbossos a partir d’unes cerques que havia fet a la xarxa, una explicació que no convenç la consellera liberal. “Potser sí que és veritat que ella no ha fet l’esbós, però potser no té la capacitat per fer-ho. Si la té, que ho demostri”, va indicar.

La manera com s’ha tractat la informació sobre l’autoria de l’escultura, especialment dins de la comissió d’Urbanisme, va ser la principal crítica que tant liberals com el PS van denunciar en el seu moment. Per Lafoz, “quan vam saber per la premsa que ella seria l’autora ens vam quedar molt xocats. Per què no es va explicar a les comissions? Si ho haguessin passat per la de Cultura, probablement no estaríem com estem i segurament no hi hauria hagut cap polèmica”.

La consellera liberal va finalitzar afirmant que “a moltes persones del sector privat, però també del públic, no els ha agradat gens la forma d’actuar de la majoria i per això ens hem fet ressò de les seves queixes”.

La majoria es defensa

En el comunicat que van enviar dijous passat, la corporació va acusar les formacions de la minoria “d’actuar, una vegada més, amb mala fe per perjudicar la imatge del comú”, i també van negar haver encarregat el disseny de l’obra a Laza. A més, asseguren que només es pagarà al serraller que construeixi l’escultura.

tracking