Societat

Stop Violències serà present a la festa major de Sornàs

L’associació anunciarà aviat la participació a una altra celebració popular

Stop Violències serà present a la festa major de SornàsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stop Violències serà present a la festa major de Sornàs, el mes d’agost vinent. Abans, però, l’entitat també participarà en una altra celebració popular que revelarà properament. Segons va explicar la presidenta de l’associació, Vanessa M. Cortés, l’objectiu de la implicació a les festes majors del país és fer visible l’existència d’agressions masclistes. “Agafem els casos de forma simbòlica, no estem buscant xifres”, va insistir Cortés.

Fins al moment han participat en tres celebracions: el Carnaval d’Encamp, el Roser d’Ordino i el Roser de la Massana. “No ens esperàvem trobar tot el que ens estem trobant”, va explicar Cortés. En aquest sentit, va destacar que en les passejades que feien al Roser de la Massana els van explicar altres casos d’agressions masclistes succeïdes en festes populars del país d’altres anys. Així, al llarg de les festes del Roser van recollir una vintena de casos. En aquest sentit Cortés va remarcar que cal actuar contra la “cultura patriarcal”.

l’agressió d’ordino

Segons va apuntar Cortés, “moltes noies ja ens coneixien fruit de l’agressió del Roser d’Ordino”. Durant les festes d’aquesta localitat l’estand de l’entitat va rebre una agressió masclista quan un grup de nois va increpar les persones que eren a la parada i un d’ells va trencar la taula de l’organització. Després d’aquests fets diverses entitats feministes i també Govern van condemnar l’agressió i es van donar suport a Stop Violències. Un escalf que Cortés també va voler remarcar, per part de la comissió de festes de la Massana durant les festes del Roser. A més, també va incidir en l’increment de la seguretat amb un augment dels efectius de la policia.

tracking