Farré critica Ordóñez perquè “no hi és mai”

El conseller d’Unió Laurediana reclama més transparència i professionalitat a l’hora de dirigir el parc d’animals

Farré critica Ordóñez perquè “no hi és mai”ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La minoria al comú de Sant Julià de Lòria veu amb preocupació la partida d’un milió d’euros que l’ens haurà d’injectar a Naturlandia per cobrir el dèficit. Abans del consell de comú que s’ha de celebrar aquest migdia, el conseller d’Unió Laurediana (UL) Joan Albert Farré alerta que es tracta d’un fet “recurrent” i demana més transparència a l’equip de Josep Miquel Vila.

“Ja venim advertint de manera repetida que cal gestionar de manera més seriosa Camprabassa”, afirma Farré, que insisteix a professionalitzar-ne el consell d’administració. Després de saber que l’ens haurà d’aportar 350.000 euros més als 700.000 previstos inicialment aquest any, el conseller és contundent i assegura que no comparteix la manera de gestionar Camprabassa. “No podem estar d’alguna manera d’acord amb aquest tipus de gestió opaca a mans d’un senyor que no hi és mai”, etziba Farré, que critica que el comú “vagi pagant unes factures amb una gestió i d’aquest estil”.

“El que nosaltres creiem és que si la gestió fos d’alguna manera transparent, professional i ben portada i generés despesa, malauradament la corporació de Sant Julià no tindria altre remei que assumir-la”, destaca Farré, que ha demanat conèixer de primera mà el que es fa, però que “la majoria comunal no és partidària d’això i prefereix aquest model de gestió que està costant diners al comú, als ciutadans i a Sant Julià”.

DESCONEIXEMENT DELS PROJECTES

Pel que fa als motius esgrimits pel comú, que atribueix l’augment del dèficit a les pèrdues de l’hivern i als patrocinis fallits de Toni Bou, el conseller de la minoria lamenta que no se’ls proporcioni dades sobre si ha disminuït el nombre de visitants a causa del mal temps. “El que podem dir és que no tenim dades, no tenim coneixement del que s’està fent ni per què”, critica Farré, que reclama una gestió “més responsable” del parc ubicat al coll de la Rabassa. Pel que fa a la falta d’ingressos esperats per les activitats de Toni Bou, el conseller d’UL també és taxatiu i assegura que desconeix quin és el projecte que porta a terme el pilot de trial. “No tenim constància ni de què s’ha fet ni de quants diners han costat les obres”, denuncia Farré, que lamenta que s’ha d’assabentar de les novetats a través dels mitjans de comunicació.

Per tant, demana un cop més que el Govern s’involucri a Naturlandia, ja que considera que “al final el sentit d’aquest parc és que sigui del Principat”. Si bé reconeix que caldria un altre model per revertir la situació i insistir en més formació, “ens hem de conformar com les expectatives continuen esfondrant-se”. Preguntat per la rebaixa de l’endeutament del parc, que ha passat dels 23 als 19 milions d’euros, Far­ré considera que la xifra té lloc per les injeccions que ha anat fent el comú en els últims tres anys. “El que no es pot fer és imputar una rebaixa de l’endeutament al fet que hagi augmentat el volum de negoci o a la facturació quan s’està aportant constantment diners del comú a Cap­rabassa”, afirma Farré, que pregunta per la quantitat que s’ha injectat en els últims anys per part de la corporació.

tracking