Farré, “preocupat” per la inversió privada a la tirolina de Naturlandia

La consellera de Turisme laurediana afirma que “preferiria” les inversions al poble

Farré, “preocupat” per la inversió privada a la tirolina de Naturlandia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria Joan Albert Farré es va mostrar “preocupat” pel fet que la nova atracció que vol instal·lar el cònsol major, Josep Miquel Vila, a Naturlandia, una tirolina d’1,4 quilòmetres de llarg, es financi amb fons privats perquè “desconeixem quines contraprestacions podria generar”. El polític d’Unió Laurediana (UL) va reconèixer que no ha estudiat el projecte amb profunditat perquè “ni el comú ens ha informat de res ni soc accionista de Camprabassa, on estarien obligats a donar-me la informació que necessito, però si això és així, em preocupa més que la pròpia tirolina”. Per Farré, el fet que un inversor privat financi el giny “podria provocar més problemes dels que ja hi ha”, i ho exemplificava dient que “si el comú compra un jeep per a Naturlandia no passa res, però si un privat compra un jeep per a Naturlandia aleshores em pregunto per què”.

El conseller general del PS Gerard Alís, per contra, va celebrar que no sigui el comú qui hagi de realitzar aquesta inversió. “Naturlandia és un parc on el capital privat està al consell d’administració però fins ara, només el sector públic és qui ha carregat amb les despeses”. Pel socialdemòcrata lauredià, “tot el que sigui generar nous actius per fer que el parc sigui menys deficitari del que és em sembla perfecte, ara, tampoc soc tècnic ni he estudiat prou el projecte per afirmar que la tirolina funcionarà o no”. Alís va recordar que “en una reunió de poble el cònsol ens va dir que volia redreçar la situació del parc que s’havia trobat després de l’executiu d’UL. Primer va intentar el ràfting i no se’n va sortir, ara això, a veure com va. El més important és que no suposi cap despesa per al comú”.

Per la seva part, la consellera de Turisme, Meritxell Teruel, va tornar a posar de manifest la divisió en el si de la majoria comunal. Va afirmar que seria partidària de portar les inversions a Sant Julià. “Si no costa diners al comú, perfecte, però reconec que preferiria que es destinessin aquests diners al poble més que no pas a Naturlandia”. Teruel, que tampoc coneix el projecte amb profunditat, “perquè tot el que tingui a veure amb Naturlandia ho porta directament el cònsol”, sí que va indicar que Vila els en va fer cinc cèntims fa uns dies i que “malgrat el meu escepticisme, potser estic equivocada i sí que acaba sent positiu per a l’ecoparc”.

tracking