Els Serradells reduirà un 15% el consum energètic

Les obres de millora del complex esportiu acabaran a final d’aquest any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora del complex esportiu dels Serradells acabaran a final d’aquest any i permetran tenir un estalvi energètic del 15%, així ho va manifestar la cònsol major de la par­ròquia, Conxita Marsol, durant una visita d’obres. Les tasques de millora de la façana n’inclouen la millora de l’aïllament, així com la reforma de la recepció i un canvi en el sistema de cloració de la piscina olímpica, amb un cost de 2.800.000 euros.

Etiquetes:

Marsol va assegurar que “la façana es trobava en un estat molt deteriorat i necessitava aquesta millora, ja que té més de 550 usuaris diaris”. Les plaques de la façana havien començat a caure per falta de manteniment i per antiguitat. També va remarcar que, tot i que era una obra “no prevista” i el consistori es va veure obligat a realitzar-la, això ha permès que es pugui fer un nou aïllament que genera aquest “important” estalvi energètic, que permetrà una gestió “més sostenible”. La cònsol va valorar la rellevància del complex esportiu, que va descriure com “un dels més importants del país”, ja que actualment és l’únic centre que disposa d’una piscina olímpica.

Per la seva banda, el cònsol menor i conseller d’Esports, Marc Pons, va explicar que amb el nou tractament d’ozó de l’aigua “s’evitaran problemes en els usuaris i es disminuirà l’olor i la condensació de clor a l’aire”. La inversió en aquest canvi de tractament tindrà un cost de 250.000 euros i inclou un filtratge de l’aigua amb pedra perlita, en lloc del sílex que es feia servir, augmentant així “la qualitat de l’aigua”, va assegurar. Pel que fa a les millores de la recepció, aquestes tindran un cost de 150.000 euros i “resultaran més pràctiques i modernes tant per als usuaris com per al personal del complex”, va sentenciar Marsol.

Més millores el 2019

El comú va anunciar noves millores l’any que ve “si el pressupost ho permet”. En aquest sentit, Marsol va indicar que es farien obres als vestuaris i als sanitaris, així com a la piscina exterior. “L’hem de millorar perquè és l’única piscina pública que tenim a la parròquia i té uns 30.000 usuaris cada estiu”, va expressar.

Gairebé 5.000 abonats

El cònsol menor va destacar que el complex compta actualment amb una xifra d’abonats que ronda els 5.000 usuaris. Segons Pons, el públic que més utilitza les instal·lacions és “més aviat familiar”, encara que també hi ha esportistes de tot el país que es desplacen fins als Serradells perquè “són unes instal·lacions úniques que només tenim aquí”. Finalment, va expressar que la xifra d’abonats s’ha mantingut estable els darrers 10 anys.

tracking