L'aparcament de Sorteny serà de pagament a l'estiu

Hi podran estacionar 100 vehicles amb una tarifa de quatre euros fins a les cinc de la tarda

L'aparcament de Sorteny serà de pagament a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aparcament de Sorteny serà de pagament a partir del 9 de juliol. Hi podran estacionar com a màxim 100 vehicles, que hauran de pagar quatre euros, una tarifa per a tot el dia. L’aparcament, però, estarà obert de les deu del matí a les cinc de la tarda. Aquelles persones que no puguin estacionar en aquest indret ho podran fer a l’aparcament del Serrat, amb capacitat per a 100 automòbils, des d’on el comú d’Ordino també habilitarà una línia d’autobús que passarà cada vint minuts fins a les set de la tarda per transportar la gent fins al peu del parc de Sorteny i s’haurà d’abonar un euro per persona pel trajecte.

Etiquetes:

Tanmateix, es tracta d’una mesura de “control” que només durarà els mesos de juliol i agost. “La resta de l’any estarà obert”, va confirmar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés. El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Jordi Serracanta, va ser l’encarregat d’explicar la iniciativa comunal, que arriba “per tenir una mica més de control”. En aquest sentit, va assegurar que “cada vegada hi ha més gent que està anant a visitar el parc” i per aquest motiu “hi havia dies de conflicte”. L’estacionament incontrolat de vehicles suposava una dificultat per al “pas dels vehicles d’emergències”, va comentar. Per això s’ha ubicat una barrera a l’encreuament d’accés al parc que en regularà l’accés. Una persona s’encarregarà de controlar l’aparcament.

A més, el comú també ha adequat el camí vell per poder accedir al parc de Sorteny a peu. “S’han arreglat els camins per poder pujar o baixar a peu des de Sorteny”, va destacar Serracanta. La regulació de l’aparcament entrarà en vigor just després de l’Ultra Trail “per permetre que la gent que la vulgui veure no es trobi amb aquesta restricció”, va apuntar el conseller de Turisme i Esports. Les persones que estacionin al costat del parc de Sorteny rebran vals de descompte per visitar la Mola i Serradora de la Cortinada.

L’explicació de la iniciativa va sorgir arran d’una pregunta per part de la minoria liberald’Eva Choy i Sandra Tudó, durant la sessió celebrada ahir al migdia al consell de comú ordinenc. En aquesta línia, van demanar informació sobre els suplements de crèdit que havia demanat l’administració local per fer front als costos dels treballs a l’aparcament. “Ens estem perdent amb les quantitats”, van assegurar.

L’oposició vol esvair dubtes

D’altra banda, l’oposició també va demanar a la corporació que faci pública la relació de les ofertes presentades en el conjunt de les adjudicacions comunals. Concretament, Tudó i Choy van posar l’accent en les empreses que van participar al concurs per a la neteja de vidres de l’escola bressol la Baldufa que es va adjudicar una relacionada amb el cònsol major. Per aquest motiu, van fer la petició amb l’objectiu “d’esvair qualsevol dubte”.

En roda de premsa posterior al consell de comú, Mortés va confirmar que ja s’han iniciat les obres de construcció del telecabina de l’Hortell fins a la Coma, en el marc del pla director de l’estació d’Ordino Arcalís. Els treballs van començar la setmana passada. Mortés va apuntar que la intenció és inaugurar-lo al desembre, coincidint amb l’inici de la temporada de neu.

L'aparcament de Sorteny serà de pagament a l'estiu

tracking