El comú desestima el recurs contra la cessió del telecabina d'Arinsal

Baró afirma que mantenen el giny però que la demandant pot recórrer a la Batllia

El comú desestima el recurs contra la cessió del telecabina d'ArinsalArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria comunal va aprovar ahir, en sessió del consell de comú, desestimar el recurs administratiu que havia presentat Montserrat Badia Morell contra la decisió de la corporació de fer efectiva la cessió del telecabina d’Arinsal, “davant la impossibilitat de renovar el contracte d’ar­rendament”, va justificar el cònsol major, David Baró, i es va notificar la decisió a la part interessada, que disposarà d’un mes per recórrer a la Batllia, si ho estima oportú. D’aquesta manera, la corporació deixa en mans de la justícia la propietat del giny, però ja no pagarà més el lloguer. “Vam enviar el requeriment a les dues parts propietàries de la instal·lació per formalitzar la cessió, ja que per un litigi entre elles no podíem renovar-lo. Ara ens trobem que una de les parts sí que l’accepta però l’altra no, així que veurem si té recorregut judicial”, i va afegir que “l’esperit del contracte inicial era que la família Morell construïa el telecabina i que el comú pagaria el lloguer durant 20 anys, un termini que a la pràctica equivalia a la inversió realitzada”.

El conflicte va esclatar perquè les dues parts de la família Morell mantenen un litigi per la propietat del giny i, fins que la via judicial no ho resolgui, la corporació no podia renovar l’arrendament, que va vèncer al gener.

Per altra banda, es van adjudicar els treballs d’arranjament del tram entre el pont i el poliesportiu de la carretera secundària d’Anyós, que començaran a partir del setembre. Unitas serà la companyia que els realitzarà i costaran 391.000 euros. També es va informar dels treballs de millora del Cap del Carrer, com a preparació per a la reforma del carrer major de la Massana, que es farà l’any vinent. Aquestes obres costaran 150.000 euros i es faran en vuit setmanes.

Finalment, es va presentar la liquidació a 31 de març del pressupost del 2018, amb un superàvit de 256.000 euros, una recaptació del 20% dels ingressos i del 18% en despeses, i una reducció de l’endeutament, que tornarà a créixer amb la segona fase del pla d’inversió d’EMAP.

tracking