reportatge

Una prèvia de gegants

Cercavila pel centre de Sant Julià per commemorar els 35 anys de la Colla Gegantera. La festa es va cloure amb un acte final a la plaça de la Germandat.

Una prèvia de gegantsJoan López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trenta-cinc anys no es fan cada dia. Ahir la Colla Gegantera de Sant Julià de Lòria va protagonitzar una cercavila per commemorar l’aniversari. Tota una prèvia de la revetlla de Sant Joan que havia d’arribar unes quantes hores després. Al carrer, els veïns del poble guaitaven el ball de gegants amb un tomb circular a les vies més cèntriques de la localitat laurediana. En Xavier, membre de la colla des de fa molts anys, explicava que era un dia “molt emotiu”. “Jo ho porto dins”, comentava.

La colla de gegants de Sant Julià de Lòria transita per moltes poblacions catalanes on també hi ha tradició gegantera “com ara Barcelona, Manresa, Berga o Vic”, va recordar el Xavier. A més, va destacar que ara hi ha entre vuit i deu membres estables i, a banda dels gegants, els gegantons tenen la funció “d’arrelar”, per tal que les noves generacions s’impliquin a la colla.

Entre les persones espectadores de l’acte hi havia la consellera Social, Francesca Barbero. “És una activitat de poble perquè en gaudeixi tothom”, va comentar. Tot un bon moment “per demostrar l’estima que tenim a la Colla Gegantera”, va afegir. A banda de la societat civil, els geganters van estar acompanyats de l’Esbart Lauredià, que va oferir diversos balls. “Hem vingut per amenitzar la festa”, comentava el Jesús durant el pica-pica posterior. Els balls que van oferir barrejaven tradició i modernitat ja que també se sentien cançons actuals. “Així a la gent també li agrada més”, va dir el Jesús. La d’ahir va ser una rebuda dels 35 anys per la porta gran.

tracking