L'oposició rebutja la construcció d'hotels de fins a cent habitacions

La consellera, Eva Choy, tem que les “grans construccions” puguin afectar el paisatge de la parròquia

L'oposició rebutja la construcció d'hotels de fins a cent habitacionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les conselleres de la minoria liberal al comú d’Ordino no veuen amb bons ulls el canvi introduït al pla urbanístic que el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va avançar la setmana passada, i que permetrà construir hotels a la parròquia que tinguin fins a 100 habitacions. La consellera Eva Choy va explicar que ja havia demostrat la seva disconformitat en la comissió d’urbanisme i tem que els nous edificis puguin afectar el paisatge de la parròquia. “A nosaltres no ens agraden els macrohotels, sinó que apostem per fer-ne de més petits. Som una parròquia que manté un encant únic al país i podria veure’s afectada per aquestes construccions.” En aquest sentit la consellera va afegir que aquesta decisió “podria fer-nos perdre la nostra essència. Ens ha costat, però hem sabut conservar una estètica que ens fa ser diferents i estem segures que aquests hotels de grans dimensions tindran un gran impacte visual”.

Menys directe es va mostrar Joan Núñez, president de la recent creada Associació de comerciants d’Ordino, encara que va reconèixer certa “preocupació” pel projecte, va afegir que la posició oficial es prendrà en la pròxima assemblea de l’entitat. “Sí que ens preocupa pensar en com quedarien aquests hotels al poble, però també és cert que primer hauríem de veure com serà el projecte i quines construccions es podran fer”. Núñez va afirmar que no voldria que “la imatge de la parròquia se’n vegi afectada”, però de nou va demanar temps “perquè el projecte encara està a les beceroles i segur que podrem aportar la nostra visió”.

Aval de l’UHA

La Unió Hotelera (UHA) sí que es va mostrar plenament satisfeta amb aquesta iniciativa, ja que permetrà ampliar els llits que disposa la parròquia, un dels principals reclams que uneix a totes les parts. El president de l’entitat, Carles Ramos, va destacar que d’aquesta proposta se’n podrien beneficiar els temporers, també. “Des de l’UHA ens sembla cor­recte, en principi, ja que permetrà augmentar el volum de negoci a la parròquia. A més, disposar de més places afavorirà els treballadors temporers en una parròquia que pateix especialment la manca de llits en les èpoques més turístiques”. Ramos, que va declarar no conèixer el projecte a fons, sí que va recordar que “s’obligarà els propietaris a destinar la part majoritària del terreny a zona verda, així que tampoc afectarà gaire”, opinava.

Choy afirmava que a la parròquia “falten molts llits, tenim pocs hotels i caldria afavorir la construcció, però no amb aquestes estructures”. En aquest sentit, la consellera liberal expressava que no només Ordino pateix la manca d’inversió hotelera, “sinó que era una qüestió generalitzada al país. Fa anys que no es construeixen nous hotels i creiem que és bo que n’hi hagi més, però sempre respectant l’especificitat de la nostra parròquia”, reclamava. Núñez, per la seva part, indicava que “estem sortint d’una època grisa que va provocar un estancament comercial important. Ara sembla que n’estem sortint i per això la inversió serà clau”. Pel president dels comerciants d’Ordino, la manca de llits que tenen “ens afecta perquè no podem absorbir tota la gent que puja fins a Arcalís, especialment a l’hivern, i més ara que l’estem potenciant”, va recordar.

En espera d’al·legacions

El projecte forma part de la reforma del pla d’urbanisme, que ara està en fase d’exposició pública i en la qual es poden presentar al·legacions. El cònsol ordinenc es va mostrar confiat que no n’hi haguessin gaires, fet que recolzava el president dels comerciants però no la consellera liberal, a qui li consta “que se’n presentaran unes quantes”. Si no és així i el comú les pot resoldre ràpidament, la intenció és aprovar la modificació a l’octubre.

NÚÑEZ CELEBRA LA COMPRA DE SAETDE

L’associació de comerciants va valorar “molt positivament” l’entrada de Saetde a Secnoa, que es va formalitzar l’1 de juny, ja que “ajudarà a diversificar l’oferta turística que tenim a la parròquia i creiem que podrem atraure un perfil de client nou i ens beneficiarem de la seva experiència”, indicava el seu president, que també afegia que la promoció que es farà del camp de neu contribuirà que més persones vinguin i “si es pot vincular a Grandvalira, aleshores estarem satisfets a tots els nivells”. Per l’associació, “superar aquests darrers anys ha estat difícil, però a poc a poc estem veient que ens n’estem sortint, i aquest és un exemple del que pot oferir Ordino”.

tracking