Reportatge

Esbarts sota el sol

Un centenar de persones es van reunir a la plaça Guillemó per veure l’actuació dels esbarts del Principat en el marc del Jambo Street Music 2018.

Esbarts sota el solC. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota un sol imponent un centenar de persones van emplenar la plaça Guillemó per gaudir dels espectacles de tots els esbarts del Principat, que van actuar ahir en el marc del festival Jambo Street Music 2018. El president de l’esbart de Santa Anna, José Martín, va destacar que es tracta d’una de les úniques ocasions en tot l’any en què es poden veure tots els esbarts a la vegada, “feia molt temps que no hi havia un aplec així tots junts”, i va afegir que “sempre és bo veure els diferents estils que té cada esbart”. Com a novetat, els grups van ballar acompanyats en directe per una banda de quatre músics, un fet al qual no estan acostumats, “quan vas amb el CD sempre tens el mateix tempo, i amb la música en directe si no pots assajar tantes vegades has de calcular i t’has d’adaptar als músics”, va recordar Martín. El president de la colla va destacar que l’horari no va afavorir l’afluència de públic, “en principi estava previst actuar més tard, i crec que si s’hagués fet hauria vingut més gent”.

“Normalment no veig els esbarts però me’ls he trobat al costat i ha sigut inevitable”, va explicar en Marc mentre repassava el tríptic amb les actuacions del festival, i va reclamar que aquest tipus de tradicions s’haurien de preservar més, “avui està bé l’ambient, però això s’hauria de cuidar més i donar-li més ambient”. Uns metres més endavant una mare i el seu fill contemplaven l’espectacle, “avui està molt bé perquè han vingut tots junts i és una tradició bonica”, va recordar el jove, i la seva mare va afegir que “és difícil que coincideixin perquè segurament molts ja hauran acabat la temporada i avui essent dissabte sempre és més complicat”. Per acabar, seguint les actuacions des de la distància, un pare esperava veure la de de la seva filla. “La música en viu li dona un ambient diferent de les actuacions habituals”, va comentar l’home, que considera que “s’haurien d’ajuntar més sovint, està molt bé veure’ls actuar tos plegats”. Abans de marxar va advocar per promocionar més els esbarts perquè “són la cultura d’Andorra, cal cuidar-la i preservar-la”.

tracking