El comú crearà una comissió pels pagaments del GAdA

Marsol diu que inclourà persones de recursos humans i representants sindicals

El comú crearà una comissió pels pagaments del GAdAJ. L. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella crearà una comissió amb personal de recursos humans, del sindicat de treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) i representants dels treballadors per aclarir quantes persones estan afectades per la rebaixa del complement salarial de gestió de l’acompliment (GAdA), i de quins imports es tracta. Ho va anunciar ahir la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, durant la visita a la festa de final de curs del segon Consell d’infants a l’Estadi Comunal. De moment, però, encara no hi ha una data confirmada per a la creació d’aquest grup de treball.

Etiquetes:

Tot i això, el comú va fer aquesta proposta a la reunió que va mantenir dijous amb el Sitca, on va explicar els passos que havia fet presentant l’apel·lació de l’aute sobre el GAdA al TS. “No és que els agradi gaire, però entenen que nosaltres hem de buscar la seguretat jurídica perquè gestionem diners públics”, va explicar Marsol. Pel que fa a la creació de la comissió, la cònsol va comentar que servirà per estudiar a quantes persones afecta la rebaixa del GAdA durant el període 2008-2009. “Vam dir de crear una comissió per planificar quantes persones estan afectades pel GAdA i de quin import estem parlant”, va detallar Marsol. La cònsol va destacar que “això serà una feina de dos o tres mesos i anirà en paral·lel” per “poder anar avançant”. De totes maneres, va remarcar que esperaran “l’aute del TS per acabar de decidir el que fem”.

Conxita Marxol va explicar la setmana passada la dificultat de determinar la xifra que s’hauria de retornar als treballadors a causa dels canvis de departaments i de caps d’àrea des del 2009. Aquell any la corporació va decidir aplicar un coeficient corrector d’un 10% dels punts obtinguts del GAdA a tots els treballadors. El sindicat apunta a un total de 177 persones afectades per la rebaixa del complement salarial.

La decisió del comú va arribar després que la setmana passada la Batllia emetés un aute on especificava que la sentència sobre el GAdA del TS executada el novembre del 2015 no s’havia fet de manera correcta, i per tant calia aplicar-la de nou. Amb aquest escenari, i amb la justificació que l’administració pública de la capital sempre apel·la fins a les últimes instàncies judicials, el comú va decidir, dimecres en junta de govern, recórrer l’aute de la Batllia al TS, en espera que el validi i permeti la nova aplicació de la sentència.

Reunions amb el Sitca

La corporació va fer la proposta de creació d’una comissió al Sitca en l’última de les trobades mensuals que mantenen. Marsol va remarcar que es troben sovint. “Ens vam reunir pel tema del GAdA però també ho fem cada mes”, va dir la cònsol.

REPORTATGE

Una festa de cloenda

Música de fons, un trenet en marxa, unes carpes amb esmorzar, inflables i camps de futbol operatius. Les instal·lacions de l’Estadi Comunal van acollir ahir la festa de cloenda del Consell d’infants, que va aplegar 400 alumnes de 10 a 12 anys de les escoles de la capital. La jornada, que es va celebrar durant el matí, va comptar amb una exhibició final de hip-hop del grup Brodas Bros. “Estem fent una festa que hem decidit els consellers amb les nostres escoles”, va explicar l’Izan, alumne de l’escola francesa de la capital. “Hem decidit els inflables i jocs per a tothom”, va continuar.

“Tot això ho vam coordinar amb les escoles un dia que hi hagués col·legi”, va explicar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol. L’any passat no hi va haver tanta assistència al fer-se en un dia que no hi havia escola. Pel que fa a les mesures del consell d’infants recollides pel comú, Marsol va posar en relleu els treballs de l’skate park al Parc Central. “Hi ha propostes que coincideixen”, va sostenir.

tracking