Cinquanta càmeres per evitar el vandalisme

La mesura pretén combatre els actes incívics que es produeixen contra el mobiliari urbà i que “cada cop més comuns estan aplicant”

Cinquanta càmeres per evitar el vandalisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major, Jordi Torres, va explicar que han comprat 50 càmeres de vigilància que instal·laran a les proximitats del complex esportiu d’Encamp (20) i a l’aparcament i l’exterior del Funicamp (30) “per combatre els actes vandàlics que es produeixen al poble”. Torres va afirmar que aquesta mesura l’estan aplicant la majoria de comuns “i que és necessària per dissuadir dels petits actes de vandalisme que fa el jovent i no tant jovent al mobiliari urbà”. El cònsol va indicar que “es maltracten les instal·lacions, s’hi fan pintades i altres bretolades, i ho fem perquè es mantingui un respecte”. En concepte d’aquesta operació, el comú invertirà 20.000 euros.

Etiquetes:

El consell de comú on es va aprovar aquesta mesura va estar marcat per l’enfrontament entre el cònsol i el conseller del PS+I, Joan Sans, per l’adjudicació a l’empresa Stage de la contractació dels monitors de lleure, socor­risme i esport de la parròquia per un termini de quatre anys, més dos més opcionals, i un import de 600.000 euros. Sans va preguntar si aquests treballadors, que fins al 2013 els contractava el comú, havien recuperat les condicions de sou i vacances que tenien aleshores, “un compromís seu electoral”, va indicar. Torres va respondre que si el PS es preocupava tant per les seves condicions “és perquè tenen una relació d’amistat amb ells” i que “sense aquesta, no haurien posat tantes pegues”. Sans va trobar “molt greus” aquestes paraules, va indicar que “jo tinc menys amics a les adjudicacions que aprova la majoria que el cònsol”, i va afegir que “no coneixem la majoria dels treballadors sobre els quals volem que la majoria compleixi el compromís que va adquirir en campa-nya”. Per la seva part, els consellers liberals es van abstenir, ja que “els criteris de valoració per fer l’adjudicació els veiem molt genèrics i poc neutrals, però no tenim elements per dir que s’ha fet malament”.

Preocupa Grandvalira

Tots els consellers van mostrar la seva “preocupació” per la situació de Grandvalira. El cònsol va reconèixer que no ha pogut parlar amb Viladomat des que Saetde va entrar a Secnoa, però espera que “es mantingui el forfet i la marca”. Jordi Troguet (L’A) va dir que “Viladomat no és ximple per trencar una societat sense tenir un altre projecte en ment”.

GRAN INVERSIÓ AL PAS DE LA CASA

Al consell de comú es va aprovar una gran inversió per al Pas de la Casa. La més important és el plec de bases per reformar els entorns de l’església de Sant Miquel, un projecte valorat en 1,7 milions d’euros i que començarà després de l’estiu. La descontaminació del subsòl d’aquest mateix espai pel vessament d’hidrocarburs, començarà en breu, durarà quatre anys i costarà 217.000 euros. També es va aprovar la construcció de l’Etap (estació de tractament d’aigües) que costarà 680.000 euros i ja s’ha creat el manual de bones pràctiques de l’oci nocturn.

Cinquanta càmeres per evitar el vandalisme

tracking