reportatge

Sortida de l'entitat solidària Hi Arribarem als Cortals d'Encamp

Un centenar de persones van participar a l'activitat organitzada per l’entitat social Hi Arribarem, que va comptar amb una exhibició del cos banders i una costellada. L’excursió va arribar fins al pont tibetà, a la vora de la casa de colònies del comú d’Encamp.

Sortida de l'entitat solidària Hi Arribarem als Cortals d'EncampJ. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apropar la muntanya a aquelles persones que pels seus mitjans no ho poden fer. Aquest és l’objectiu de la sortida que va fer ahir l’associació Hi Arribarem als Cortals d’Encamp i que va comptar amb la participació d’un centenar de persones en una jornada marcada per un ambient molt familiar.

La caminada es va iniciar a les deu del matí i durant una hora van fer un recorregut “molt assequible”. Unes vint persones amb mobilitat reduïda van poder fer l’excursió amb cadires adaptades fins arribar al conegut pont tibetà, a la vora de la casa de colònies del comú d’Encamp. Allà el cos de banders va fer una demostració amb tres gossos de rastreig. Es tracta d’una sèrie d’exercicis per trobar peces amagades de caçadors furtius o bé de persones desaparegudes sota les allaus que aquest cos especialitzat practica de forma regular. “Un autèntic espectacle”, va explicar el president de l’associació Hi Arribarem, Joan Rossell, que va destacar la professionalitat dels banders. “Ells [els gossos] s’ho prenen com un joc però són conscients que estan fent una feina”, va dir.

Descoberta del país

L’any passat van visitar una producció vinícola de Sant Julià de Lòria i enguany, per primera vegada, han optat per fer una excursió als Cortals d’Encamp. La idea de fer aquesta activitat va sorgir de la bona relació entre l’entitat i el cos de banders, ja que els acompanyen “moltes vegades com a voluntaris”, va comentar Rossell. No obstant això, va remarcar que “amb gossos del cos de banders ha estat la primera vegada que fem aquesta activitat” i en va ressaltar el caràcter “didàctic”. Així, va subratllar que les persones que participen amb Hi Arribarem “s’ho passen molt bé i ens ho retornen amb un somriure multiplicat per tres mil”. Per aquest motiu, va assegurar que tornaran a repetir aquesta activitat en pròximes edicions.

L’entitat social té com a objectiu dotar les persones amb mobilitat reduïda d’una logística que els permeti fer activitats ben diverses. “Pels seus propis mitjans és molt difícil perquè en molts casos estan en una residència o a l’escola de Meritxell”, va comentar Rossell. En aquest sentit, el recorregut que van fer des dels Cortals va ser possible gràcies als materials adaptats proporcionats per l’associació i al bon temps. “Ha estat tot un èxit perquè ens pensàvem que la pluja ens ho aixafaria tot”, va manifestar Rossell.

Un ampli ventall d’iniciatives

La d’ahir va ser una activitat més dins l’ampli ventall que ofereix l’entitat. A l’estiu fan dues sortides mentre que a l’hivern Arinsal pren el protagonisme amb un equipament adaptat per poder baixar per les pistes. Més enllà de la temporada de neu també hi ha una sortida amb nit al refugi de Sorteny. “Amb les excursions aquestes persones se senten integrades i incloses”, va insistir Rossell.

El camí de tornada cap als Cortals d’Encamp va acabar amb una gran costellada de germanor amb tots els participants. Una vegada més tothom hi va arribar.

Sortida de l'entitat solidària Hi Arribarem als Cortals d'Encamp

tracking