Esgotades les entrades de cap de setmana per al Cirque du Soleil

Els tiquets que queden només es poden adquirir en hotels i agències de viatges, situació que fa preveure una “bona” ocupació al juliol

Esgotades les entrades de cap de setmana per al Cirque du SoleilGerard del Castillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diva, l’espectacle que el Cirque du Soleil farà a partir del 30 de juny a la carpa del Parc Central de la capital, ha esgotat les entrades de pagament de les sessions de cap de setmana i només en queden de gratuïtes per a alguns divendres, a més dels dies entre setmana. Els pocs tiquets que queden es troben en mans d’hotels, agències de viatges i altres companyies, com Caldea, que ofereixen packs on inclouen l’habitació o l’entrada al termolúdic més la possibilitat de veure el xou. Per tot plegat, les associacions hoteleres creuen que viuran un “bon mes de juliol”. El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Carles Ramos, afirma que “és veritat que enguany estem venent moltes entrades i encara en tenim algunes més. La majoria dels nostres clients opta per comprar-les a l’establiment, ja que facilita molt les coses i ara mateix només es poden comprar en aquests llocs”, afirma. Ramos afegeix que entre setmana també se’n compren però “és cert que es fa a un ritme menor que el cap de setmana”.

Etiquetes:

Menys optimista es mostra la presidenta d’Autèntics Hotelers d’Andorra (AHA), Cristina Canut, que manté la importància del Cirque du Soleil per al país cada estiu però afirma que les reserves segueixen sent baixes. “Sí que és veritat que es venen molt bé i per a alguns dies ja no ens en queda cap, però costa bastant més col·locar les dels dies feiners. És bastant un reflex de les reserves que tenim”, indica. Per Canut, Diva farà augmentar les pernoctacions, però, al revés que Ramos, opina que és més un efecte que la causa en si. “Per mi no és tant que el Cirque porti gent, sinó que la gent que és aquí va a veure l’espectacle. No és un element dinamitzador i en general no tenim una planificació de reserves gaire clara. De fet està bastant buit”, es lamenta. La presidenta d’AHA també afegeix que enguany han comprat menys entrades, “ja que en els primers anys vam pecar d’optimisme, en vam comprar moltes i no les vam poder col·locar totes”.

Des de la Unió Hotelera apunten que serà un dels millors mesos de juliol dels darrers i això que cada any millora respecte a l’anterior. “La tendència sens dubte és positiva i des de fa cert temps estem superant aquella barrera on l’estiu començava a l’agost. Cada vegada més, el juliol pren importància encara que estem parlant bàsicament de la vall central.” Canut recorda que molts hotels a les parròquies altes tanquen en aquesta època de l’any i que “ni el Cirque pot fer que la gent hi vagi”. Finalment, la presidenta d’AHA reconeix que “l’evolució de vendes està sent positiva, igual que l’any passat, però anem amb precaució”, i espera que a mesura que s’aproximi el 30 de juny, el dia de la primera funció, “ja les hàgim esgotat totes”.

EL TURISME ESTÀ SENT M ÉS BAIX EL 2018 PERÒ POT REMUNTAR

Les dues associacions hoteleres coincideixen a afirmar que el primer semestre del 2018 està sent “fluix” pel que fa a ocupació i esperen que millori. Per Canut, el fet que la Setmana Santa hagi estat al març els ha perjudicat força, ja que “tenim unes setmanes a l’abril que encara són bones perquè hi ha neu. Sense elles, la temporada baixa s’incrementa un mes i patim força”. Ramos afirma que no està sent un gran any en l’àmbit turístic però destaca que “està sent menys dolent del que podia ser. Nosaltres preferim que la Setmana Santa caigui al març, ja que si ho fa a l’abril la gent ja pensa en sol i platja, la neu ja no és de tan bona qualitat i les reserves acaben caient”.

Des de la UHA es veu amb optimisme el final d’any, ja que vindran els millors mesos i l’estiu, malgrat no ser bo, sí que millora any rere any.

tracking