Andorra la Vella

El comú es planteja negociar amb el Sitca el pagament del GAdA

Marsol admet que les arques públiques podrien veure’s afectades si s’hagués de pagar els vuit anys que marca l’aute de Batllia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar ahir que la corporació es planteja negociar amb el sindicat comunal (Sitca) el pagament del GAdA i fer efectiu així l’aute que va emetre la Batllia fa pocs dies, una solució que permetria que les arques comunals no es veiessin tan afectades. “La llei ens permetria pagar-ho a partir de l’any vinent i així ho podríem incloure en els pressupostos. Si el pagament es fa anualment, no ens afectaria gaire però si haguéssim de pagar els 10 anys, sí (...) per això creiem que la solució serà arribar a un acord amb el sindicat”, va expressar Marsol que ràpidament va recordar que l’aute no els obliga a pagar sinó que reconeix que el procediment que es va seguir el 2008 i 2009 per rebaixar-lo, no va ser correcte, com tampoc ho va ser l’acatament que en va fer la majoria comunal, el 2015, sobre la primera sentència. Per tot plegat, la cònsol no descarta apelar i ho decidiran en junta de Govern, el pròxim dimecres. “Nosaltres som una administració que gestionem els interessos de tota la parròquia i malgrat que veiem bé la resolució, no tenim la veritat absoluta i podria ser que un altre tribunal fes una interpretació diferent. Per això, la nostra pràctica ha estat arribar fins a l’última instància i que ningú ens pugui acusar de no defensar els interessos de tots els ciutadans”.

La presidenta del Sitca, Emi Matarrodona, es va mostrar comprensiva amb Marsol i va expressar la voluntat del sindicat de reunir-se de nou amb la cònsol i trobar una solució. “Estem disposats a col·laborar amb la corporació, amb transparència i amb voluntat fèrria i estic segura que ens en sortirem”. Matarrodona va dir que fins a 180 persones podrien estar afectades per la congelació del GAdA i va recordar que “una part important dels treballadors no gaudeixen de sous vistos. La valoració del GadA els hauria suposat una gran oportunitat en aquell moment”.

Es mantindran els triennis

La presidenta del Sitca va donar molta importància al fet de mantenir els triennis i també a les pujades de l’IPC que s’han fet els darrers anys, ja que “han ajudat a mantenir el nivell adquisitiu dels treballadors”. Marsol, per la seva part, va agrair aquestes paraules i va indicar que la corporació ha contractat una persona, que ja treballa des de l’1 de juny, per crear un nou sistema de valoració intern del comú i que “mantindrà els triennis”, va garantir.

'DE COPES AL CENTRE HISTÒRIC' AMB 50 ESTABLIMENTS

Una cinquantena de restaurants i establiments de la capital van obrir les portes ahir fins a les dotze de la nit per atraure gent i dinamitzar l’oci. Es tracta de la vuitena edició de ‘De Copes al Centre Històric’ que comptarà amb descomptes, tastets i sortejos.

El comú es planteja negociar amb el Sitca el pagament del GAdA

tracking