Andorra la Vella

Nou accés a Príncep Benlloch per revitalitzar la zona

Un nou ascensor enllaça l’avinguda amb Prat de la Creu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella va posar en marxa ahir unes escales, un ascensor i una passarel·la que uneixen l’avinguda Príncep Benlloch amb la part baixa de la capital, concretament amb la rotonda de Tobira, punt on es troben el carrer Prat de la Creu i la Baixada del Molí. El projecte es va adjudicar el setembre del 2016 i suposa una millora de la connexió entre aquestes vies a través de l’edifici La Quirola. “La parròquia té diferents nivells i hem de facilitar al màxim la connexió”, va apuntar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

La intervenció ha tingut un cost de 600.000 euros i ha comptat amb un conveni amb la família Armengol, propietària de l’aparcament sobre el qual s’aixeca l’estructura. Els treballs es van fer en dues fases des del 2016; primer amb la construcció de les escales i, posteriorment, amb la instal·lació de la passarel·la i de l’ascensor, que inclourà càmeres de videovigilància. Marsol va destacar que la proximitat d’aquesta via d’accés amb l’aparcament de l’estació central, obert recentment, facilitarà l’arribada de gent a la part alta de la ciutat per aquest carrer. “Esperem que tot això ajudi a millorar la funcionalitat de l’avinguda Príncep Benlloch”, va remarcar la cònsol.

Malgrat tot, Marsol va admetre que a dia d’avui Príncep Benlloch és un carrer “descentralitzat”. En aquest sentit, va destacar que “el centre d’Andorra la Vella ha canviat i això ha perjudicat aquesta zona” per una “tendència natural” de concentració del comerç.

Pla d’embelliment

El comú treballa en un pla d’embelliment per a l’avinguda Príncep Benlloch ja que, segons Marsol, es tracta d’un barri “que té molts anys, les cases estan molt a prop de la carretera i no hi ha aparcaments ni parcel·les per fer-ne”. La cònsol va recordar que fa tres setmanes va presentar el projecte als veïns i propietaris i al setembre s’hi tornaran a reunir. La proposta final dependrà molt de com quedi “la circulació de la parròquia” perquè “si hem d’assegurar el doble sentit no es pot fer gran cosa perquè és un carrer molt estret”, va insistir Marsol, i això fa impossible un eixamplament de les voravies. En aquesta línia, la cònsol va posar l’exemple de l’avinguda Meritxell, un vial més ample que “permet ampliar una mica les voravies i mantenir la doble circulació”. Per això, creu que “l’ideal” seria un vial únic, tot i que també va dir que “la parròquia té els carrers que té”, i va afegir que “no podem sobredimensionar el nombre de vehicles que passen pel carrer Ciutat de Valls”. Marsol va comentar que el comú està pendent de l’estudi del fons de la vall que està duent a terme Govern i en funció dels “elements acabarem de prendre decisions”, va manifestar. En tot cas, la cònsol major va explicar que l’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch preveu un projecte d’il·luminació.

D’altra banda, també va recordar altres treballs que el comú impulsarà per millorar les connexions a la capital, com ara la instal·lació d’un ascensor al carrer Fiter i Rossell, “a la rampa que hi ha darrere, a la part alta de l’avinguda Meritxell”, va precisar Marsol. Quant a la millora d’accés al carrer Ciutat de Valls, va dir que “no hi ha espai per posar-hi un ascensor” tot i que s’estudia ubicar-hi “una cinta transportadora”, una proposta que el comú traslladarà als veïns.

Nou accés a Príncep Benlloch per revitalitzar la zona

Nou accés a Príncep Benlloch per revitalitzar la zona

tracking