Ordino

Viladomat certifica la fi de Grandvalira

El nou president de Secnoa es va mostrar rotund en afirmar que el domini no continuarà i que Vallnord sí que ho farà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou president de Secnoa, la societat que explota el camp de neu d’Ordino Arcalís, Joan Viladomat, va certificar que la marca Grandvalira desapareixerà a finals de la pròxima temporada, però en canvi sí que mantindrà la de Vallnord. “No serà per part nostra que la marca Vallnord desaparegui. La de Grandvalira sí, però això pot ser l’origen d’una nova cosa que es farà més endavant”, va dir ahir durant l’acte de la signatura, amb el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, per la compra de les accions d’Ordino Arcalís per part de Saetde, que es va fer a l’Era d’Ordino amb la presència del cap de Govern, Toni Martí, els consellers de la parròquia, varis excònsols i també el cònsol menor de la Massana, Raül Farré. Malgrat les paraules de Viladomat, Martí es va mantenir ferm en la defensa de la marca i espera que la situació es pugui reconduir. “Vull dir alt i fort que parlem d’una estació molt important com és Grandvalira. Estem molt ben situats i penso que ha de continuar, (...) i tinc el desig i l’esperança que no es trenqui perquè és un símbol del país.”

Viladomat va garantir que en pocs anys el Principat tindrà un forfet conjunt que permetrà als esquiadors triar l’estació que vulguin des del seu hotel. “M’hi jugaria un pèsol que això serà així, encara que per arribar-hi segur que haurem de superar dificultats”, per això va insistir que “hi ha d’haver un forfet únic a Andorra i estarà llest en un temps prudencial.” D’altra banda, segons ha pogut saber el Diari, en el pròxim consell d’administració de Nevasa, la societat que explota de manera conjunta els camps de neu de Grau Roig Pas de la Casa i Soldeu el Tarter, Viladomat proposarà la creació d’un forfet conjunt entre Grandvalira i Ordino Arcalís. Una proposta que ja es va fer durant el mes d’abril, quan només quedava oberta l’estació ordinenca però acceptava el forfet de Granvalira. La idea, però, serà que el forfet conjunt funcioni des del principi de temporada.

El president de Secnoa també va explicar que el futur de la neu al país passa perquè els comuns diguin què volen fer amb les muntanyes però que sigui l’empresa privada qui ho gestioni. “Els comuns han de decidir què volen i l’exemple de Secnoa ha estat ideal. Majoria i oposició han dissenyat un pla d’inversió que pot durar entre 15 o 20 anys, i l’inversor privat que l’ha d’executar té la garantia que no estarà sotmès a variacions polítiques”.

Comprensió amb Encamp

El també president de Saetde es va mostrar comprensiu amb el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res, que va dir que no pagaria la indemnització que la societat els reclamava per no poder explotar els terrenys de Concòrdia, però va recordar que el tema està en mans dels advocats.

Viladomat certifica la fi de Grandvalira

Viladomat certifica la fi de Grandvalira

tracking