Reportatge

“Una autèntica bogeria”

Sant Romà les Bons ha estat l’espai escollit per arrencar la segona edició del programa de la televisió basca, ‘Gailurra Xtreme’. Passaran dos dies al Principat on s’hauran d’enfrontar a la muntanya, la neu, la pluja i el pitjor de tot, l’altitud.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A quarts de vuit del matí, els 22 intrèpids participants de Gailurra Xtreme han sortit de Sant Romà les Bons en la primera de les 12 etapes que els han de portar fins a la mesa de los Tres Reyes a Navar­ra. Els concursants del reality de la televisió basca arribaran aquesta tarda a Arcalís, on faran la primera nit i demà sortiran en direcció a Catalunya. L’Unai Ugartemendia, un dels càmeres i el responsable de premsa del programa, avisava dels perills de les dues etapes andorranes. “Crec que seran de les més dures. Haurem de pujar fins als 2.750 metres i nosaltres no estem acostumats a tanta altura. A més, he vist el recorregut sobre el mapa i ja m’he espantat, però tinc ganes de veure la cara que posaran els concursants quan vegin que la primera rampa és de 700 metres.” És en moments com aquest quan la part de reality entra en escena. “Gravem les cares d’esforç que posen, si es perden, i el que pugui passar entre ells. L’èxit de la primera edició va ser el fet de combinar aquests dos aspectes... i les eliminacions, és clar”, indica l’Unai.

De les 22 persones que arribin a Arcalís, una ja no en sortirà perquè serà l’eliminat. Es formaran tres grups i un dels integrants de l’últim equip que arribi dirà adeu a la competició. “És un moment emocionant perquè ells pràcticament no es coneixen i no han tingut temps per formar-se una opinió dels altres, així que fan la seva elecció per criteris aleatoris o estratègics. Per exemple, l’any passat van eliminar el més fort perquè van pensar, potser demà cor­re massa i ens deixa enrere!”

Els participants han de ser esportistes, “gent acostumada a fer esforç de llarga durada, igual que els càmeres, que en teoria som corredors de muntanya. La nostra principal preocupació, però, serà agafar bons plans sense caure, perquè no podem mirar mai a terra, sempre anem amb el cap amunt per gravar els concursants”. En total s’hi ha desplaçat un equip de 60 persones.

Des de la productora asseguren que al Principat han trobat tota mena de facilitats i només els preocupa una cosa: “el temps, perquè entre la neu i la pluja que ens caurà, serà duríssim, per això la gent diu que el programa és una autèntica bogeria”.

“Una autèntica bogeria”

tracking