Joan Viladomat substitueix el cònsol d'Ordino a la presidència d'Arcalís

El cònsol i el president de Saetde van signar ahir l’acord de compra de les accions de la societat que explota el camp de neu

Joan Viladomat substitueix el cònsol d'Ordino a la presidència d'ArcalísFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Viladomat és des d’ahir a la tarda el nou president de Secnoa, la societat que explota el camp de neu d’Ordino Arcalís, i substitueix el cònsol major, Josep Àngel Mortés, en el càrrec. El cònsol es va mostrar “encantat”, ja que entén que l’entrada de Saetde a la societat permetrà “tirar endavant el pla director que s’havia desenvolupat amb les inversions previstes”, va explicar després de la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir. L’acte públic es realitzarà aquesta tarda i serà aleshores quan el nou president detalli algunes de les noves accions que es faran els pròxims mesos i per tant “obri una nova etapa per a Ordino Arcalís”, va explicar el cònsol. Mortés va recordar que la primera acció que ha d’emprendre Viladomat serà la construcció del telecabina de l’Hortell, que ha d’estar en funcionament a l’inici de la temporada vinent. “No sé si serà al novembre o al desembre, però el pla director marca que sigui en aquelles dates i estic convençut que serà així”, va explicar.

Des que Saetde treballa en el desenvolupament d’aquesta infraestructura, el cost “ha caigut entre 800.000 i un milió d’euros, que ens permetran destinar-los a altres espais de l’estació”, va dir Mortés, que va trobar l’explicació en les facilitats que les empreses privades tenen sobre les públiques a l’hora de negociar. “Quan nosaltres ho vam fer encara no teníem l’inversor que ens el financés i ho vam lligar a un project finance, però ara que sí que tenim comprador ell ha aconseguit millorar les condicions gràcies a la seva condició d’empresa privada.” El cònsol va reiterar que aquest estalvi es destinarà a d’altres projectes de l’estació.

El pla director d’Ordino Arcalís està calculat entre set i vuit milions d’euros i inclou inversions a l’estació, però també civils. La primera i més important és el telecabina de l’Hortell, les obres del qual “començaran en pocs dies. Només ens falta formalitzar la compra de Secnoa i esperar que el Govern ens doni els permisos d’obra”, va explicar el cònsol. Aquests treballs no haurien d’afectar la temporada d’estiu, ja que es faran per zones on no s’hi farà res. També va afirmar que la intenció és tornar a aprofitar al màxim els mesos d’hivern i que si poden “tornarem a finalitzar a l’abril”. El cònsol va dir que els bons resultats que ha tingut el camp de neu els darrers anys són els que han permès que hi hagi un inversor interessat a comprar la societat explotadora i va agrair la feina feta fins ara. “Gràcies als bons resultats ens ha estat més fàcil trobar les persones que vulguin fer la inversió necessària per comprar les accions. Li hem donat la volta a la situació”, va indicar. El nou accionariat serà l’encarregat de mantenir el creixement i concretar les inversions establertes al pla director. “L’objectiu és que el segueixin i es facin les inversions que l’integren. El que hem aconseguit és que ara es puguin fer en menys temps que abans”, va dir.

D’altra banda, Mortés espera que en dos o tres mesos ja es pugui presentar el plec de bases per adjudicar la concessió del Centre de Congressos. “Estem treballant amb una empresa interessada i no crec que triguem més temps a tirar-lo endavant.”

CANVIS A LA LLEI DE FUNCIÓ PÚBLICA

La consellera liberal Eva Choy va preguntar el motiu pel qual el redactat de la nova llei de Funció Pública parroquial diferenciava la meritació de les vacances entre els que demanaven la baixa per malaltia, on només s’arriba als quatre mesos, i els que ho feien per accident laboral, que es mantenen totes. El cònsol desconeixia el motiu però es va comprometre a fer-li-ho arribar al més aviat possible i va explicar que la iniciativa de la majoria vol “simplificar el redactat actual”. Mortés va dir que es vol fer una llei pròpia i que fins ara els funcionaris es regeixen pel Codi de relacions laborals.

Joan Viladomat substitueix el cònsol d'Ordino a la presidència d'Arcalís

tracking