Mobilitat

Reoberts els tres pisos d'abonats de l'aparcament de Prat de la Creu

Els treballs es van iniciar a final de gener i ara se centren en la planta baixa i les superiors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’ahir els abonats de l’aparcament comunal Centre Ciutat-Prat de la Creu d’Andorra la Vella ja poden aparcar els vehicles a les plantes del subsòl de l’edifici. L’accés el poden fer per Prat de la Creu mentre que la resta de vehicles que no tinguin abonament de vint-i-quatre hores hauran d’entrar-hi per la plaça Rebés. A partir d’aquí, els treballs se centraran en la resta de pisos i ja s’està remodelant part de la planta baixa, el primer i el segon pis, amb l’objectiu de facilitar la rotació de cotxes, unes 250 places disponibles, que hi estacionen durant el dia.

Les intervencions s’han centrat en el fresatge del terra o el tractament de la pavimentació amb materials duradors. També s’han fet treballs a les rampes i en zones de circulació per evitar lliscaments i s’han retirat unes voravies que dificultaven els girs. A més, s’ha adaptat l’accés al pàrquing per a les persones amb mobilitat reduïda.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar la importància de la remodelació de l’aparcament perquè “estava en molt mal estat i hi havia forats al paviment”, a banda “d’humitats i problemes de goteres”. Així, la cònsol major va insistir que a banda de “modernitzar” l’espai amb capes de pintura amb aquesta intervenció també es reforça “la seguretat de les rampes” del pàrquing.

Per la seva banda, el conseller d’Urbanisme i Aparcaments del comú, Josep Antoni Cortés, va remarcar que estan “dins dels terminis”. Les obres, que van començar al principi de gener, està previst que s’acabin a l’octubre. Actualment ja s’han fet un 45 per cent dels treballs, va indicar el conseller.

En paral·lel a les tasques de manteniment, també s’han habilitat dues places per a persones amb mobilitat reduïda i un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Segons va detallar Marsol, no s’han afegit places “perquè l’estructura del pàrquing no permetia aquesta remodelació”, però tampoc se n’han tret. Actualment l’aparcament de Prat de la Creu disposa d’un total de 798 places.

El comú de la capital va ser l’impulsor d’aquest equipament, que va entrar en funcionament el 1982. Des de llavors havia tingut poques remodelacions, l’última fa prop de vint anys, segons apunta el mateix comú.

Cònsols i consellers van inaugurar una part de la rehabilitació al maig.

tracking