Col·lectius

Una quinzena d'assistents, a la sortida de motos clàssiques

Hi havia diversos models de vehicles d’entre els anys cinquanta i vuitanta

Una quinzena d'assistents, a la sortida de motos clàssiquesLl. D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició de la sortida de motos clàssiques de primavera va reunir ahir una quinzena de motoristes de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA). Illa Carlemany va ser el punt de sortida d’un recorregut de 160 quilòmetres que va transcórrer entre el Principat i l’Alt Urgell. “De vegades el fem dintre d’Andorra però també anem més enllà per no repetir”, va explicar el president de l’AAVA, Lluís Dejuan. En aquest sentit, va remarcar que aquestes iniciatives reben el suport de la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA) i es fan als 138 països associats. En el cas d’Andorra s’organitzen des del 2015 a “petició dels socis que van demanar sortides per a motos antigues”, va recordar Dejuan. Els vehicles que hi van participar, de diferents cilindrades i models, van estar fabricats entre les dècades dels anys cinquanta i vuitanta. L’únic requisit necessari és que tinguin, com a mínim, trenta anys d’antiguitat.

Segons Dejuan, aquestes sortides, que es fan a la primavera i a la tardor, tenen un triple objectiu: fer cultura, turisme i escampar la passió pel vehicle. “Sempre procurem fer la barreja de tres elements”, va subratllar el president de l’AAVA. En aquest sentit, va explicar que el d’ahir va ser “un recorregut de muntanya extraordinari” amb visita inclosa a la Fira de trementinaires de Tuixent i un dinar de germanor a Cerc.

Els participants van rebre una samarreta commemorativa i també un pin de col·leccionista. La propera activitat que organitza l’AAVA és una visita al Delta de l’Ebre el tercer cap de setmana de juny, que comptarà amb la representació d’una vintena de cotxes.

tracking