L'entitat de comerciants i comuns podria concretar-se abans de l'estiu

Sònia Yebra assegura que hi ha reunions per precisar tot l’entramat amb les diferents parts

L'entitat de comerciants i comuns podria concretar-se abans de l'estiuARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord per a la futura entitat publicoprivada que ha d’aplegar l’eix comercial central format per les associacions de Meritxell, Carlemany i Na Maria Pla, el comú d’Andorra la Vella i el d’Escaldes-Engordany i la Cambra de Comerç podria ser una realitat abans de l’estiu, probablement a finals de juny. Segons va explicar al Diari la presidenta de l’Associació Comercial de Meritxell, Sònia Yebra, “hi ha intencions per totes les parts de formalitzar aquesta associació”, que es faria efectiva el mes de setembre.

Etiquetes:

Per ara, a banda de les reunions pertinents “ens falta feina a nivell d’advocats”, va explicar Yebra. Quant a la inclusió dels comuns, Yebra va constatar que estan fent trobades per parlar-ne, amb la predisposició d’aquests ens de formar-ne part. Precisament, la setmana que ve s’hi tornaran a reunir per tractar aquesta qüestió. Entre els serrells que encara s’han de resoldre hi ha la representació que les organitzacions públiques i privades tindrien en aquesta futura entitat. Inicialment es plantejava que els comerciants tinguessin un pes del 50%, mentre que la presència dels comuns rondaria entre un 40% i un 45%. La Cambra de Comerç també hi prendria part, però amb un percentatge més petit. Tot i que encara no hi ha res tancat, el president de l’Associació de Comerciants de Na Maria Pla, Joan Babot, va dir que “hi ha voluntat d’arribar a un acord en els percentatges”. Com ja havia avançat al Diari, aquesta entitat recull el concepte Business Improvement District (BID) amb l’objectiu de promoure el comerç amb la intervenció d’agents públics i privats. En aquesta línia, Babot va reconèixer, per exemple, el “coneixement i bagatge de la Cambra de Comerç”.

Una marca paraigua

Una altra de les iniciatives que impulsen les tres associacions comercials centrals és la unió en un únic eix comercial. En aquest sentit, Yebra va avançar que aquesta associació comercial conjunta ja es troba en els últims passos per tal de ser una realitat, a diferència de l’entitat publicoprivada. Així, segons la representant dels comerciants de Meritxell ja hi ha els estatuts redactats i ara “estem fent els tràmits davant de notari”, va detallar. Una vegada ja s’hagin constituït com a única associació endegaran les primeres accions, que passen per “la creació d’una marca paraigua conjunta”, va dir Yebra. No obstant això, les tres associacions “mantindrem les nostres identitats pròpies”, va assegurar la representant dels comerciants de Meritxell. L’objectiu de la unió en una mateixa associació pretén “crear esdeveniments a nivell d’eix central de forma conjunta”. Yebra va dir que tenen previst “un primer esdeveniment a finals d’any”.

Al juny farà un any que les tres associacions van decidir unir-se en una entitat única per protegir les 800 botigues que formen part de l’eix comercial central. Segons l’acord, en la futura unió Sònia Yebra serà la presidenta de l’entitat, mentre que Joan Babot tindrà el càrrec de vicepresident i Susagna Venable serà la tresorera de l’eix comercial central.

YEBRA DESTACA QUE LES OBRES DE MERITXELL AVANCEN A BON RITME

El pròxim 3 de juny farà dos mesos de l’inici de les obres d’embelliment que han de suposar la renovació de l’avinguda Meritxell i la revitalització de l’eix comercial central. Preguntada sobre aquesta qüestió, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Meritxell, Sònia Yebra, va fer un bon balanç dels gairebé dos mesos de les obres en aquest eix comercial de la capital. “De moment està anant bastant ràpid”, va constatar en declaracions al Diari. Pel que fa a l’afectació dels treballs als establiments, va explicar que “sempre que hi ha obres això fa que a la gent li costi una mica més entrar als comerços”. Pel que fa a la incidència del 23 d’abril passat al migdia, quan va rebentar una canonada que va provocar un escapament d’aigua a una forta pressió que va comportar que els baixos de quatre edificis d’aquesta avinguda quedessin inundats, Yebra la va qualificar com un fet “puntual i menor”. Amb tot, confia que l’obra es pugui acabar en els terminis acordats: “estem a la meitat i d’aquí a dos mesos s’haurien d’acabar”, i va afegir que “tot va sobre el previst, fins i tot una mica avançat”, va indicar. En aquesta línia, Yebra va destacar que mantenen el contacte amb el comú i els enginyers encarregats de les obres per tal de fer un seguiment periòdic dels treballs.

tracking