Els comerciants volen que el Cirque es traslladi fora del centre

Els veïns i negocis de la zona es queixen per la manca de pàrquings i consideren que el turisme que aporta aquesta activitat no repercuteix en les vendes

Els comerciants volen que el Cirque es traslladi fora del centreClara Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants i veïns de Riberaygua i de l’avinguda Tarragona preferirien que el Cirque du Soleil es fes en un altre emplaçament per tal de recuperar l’aparcament del Parc Central. Dijous, la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, va declarar que el comú està estudiant la possibilitat de traslladar el circ a un altre lloc, com per exemple l’aparcament del Valira, al costat de la Dama de Gel, o en algun terreny de Santa Coloma. Ubicar el Cirque du Soleil i la Fira d’Andorra la Vella a l’aparcament del Parc Central hipoteca les places per deixar el vehicle propi al cor de l’eix comercial de la capital durant gairebé cinc mesos a l’any.

Etiquetes:

Manca d’espai

Els veïns i els propietaris de la zona estarien a favor que es traslladés el circ per tal de recuperar zones d’aparcament. Per exemple la Montse, que treballa al Free Market Andorra, assegurava que durant el mes que es fa l’espectacle, “hi ha gent que ens pren l’aparcament particular per anar al circ”, i va afegir “a nosaltres ens fastigueja que ens prenguin el lloc, perquè també descarreguem aquí”. Segons la comerciant, no és només el mes que dura l’espectacle, “és la suma de tot: les obres de l’avinguda Tarragona, les del Parc Central, els mesos que tarden a muntar el circ”. En la mateixa dinàmica van expressar-se els propietaris del bar Els Manyos, “nosaltres preferim que moguin el Cirque perquè ens perjudica molt que hagin tret l’aparcament”. “Ha baixat molt l’afluència de gent, sense lloc on aparcar als esmorzars hi ha un 90% menys de gent, quasi no venen als matins”, va assegurar la propietària. Aquests restauradors van reconèixer que el circ atrau clients, però al seu parer no els compensa la falta de pàrquing, a banda van expressar el seu malestar des de l’inici de les obres de l’avinguda Tarragona, que també ha traslladat les zones de càrrega i descàrrega uns metres més amunt.

La responsable de la botiga Pink de l’avinguda Tarragona, situada just davant de l’entrada del Parc Central, es va manifestar en el mateix sentit, “amb les modificacions del carrer és molt difícil venir aquí”, i va afegir que “a sobre si durant cinc mesos ens treuen l’aparcament, que el tenim al davant, doncs encara pitjor”, i va afegir que “treballem amb gent del país, i si no poden aparcar, malament”. D’altra banda la Paqui, dependenta de la botiga Electrodomèstics Martínez, de l’avinguda Riberaygua, va declarar que “no ens beneficia en res que hi hagi el circ, nosaltres preferim que el client pugui aparcar”. El propietari d’una botiga de mobles de la mateixa avinguda també va insistir que la manca d’estacionament “està perjudicant” les vendes.

A favor de no traslladar-lo

L’Elisenda, dependenta de la botiga Sempre Moda va assegurar que durant el mes de juliol el turisme que arrossega el circ genera vendes, “la gent ha de passar per davant nostre per arribar fins al circ i sempre s’aturen i compren alguna cosa”. En aquest sentit, va explicar que “la manca d’aparcament no afecta els turistes, afecta principalment els veïns”, va concloure.

tracking